News

Casa groazei din Caracal, transformată în muzeu? Un celebru avocat vrea să cumpere imobilul lui Gheorghe Dincă

Casa groazei din Caracal, în care Gheorghe Dincă le-a ucis pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, s-ar putea transforma într-un muzeu.
30.10.2023 | 09:34
Casa groazei din Caracal transformata in muzeu Un celebru avocat vrea sa cumpere imobilul lui Gheorghe Dinca
Casa în care Gheorghe Dincă și-a torturat și ucis victimele ar putea deveni muzeu / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Inquam Photos / Google Street View
ADVERTISEMENT

Un celebru avocat din București este interesat de casa în care Gheorghe Dincă și-a torturat și ucis victimele, așa cum susțin anchetatorii din dosarul Caracal.

Statul a recuperat o sumă infimă de la Gheorghe Dincă

O veritabilă casă a groazei, care inspiră fiori reci încă din momentul în care ajungi în dreptul ei – așa arată imobilul din strada Craiovei, nr 169, din Caracal, deținut de ”monstrul” Gheorghe Dincă, recent condamnat la 30 de ani de închisoare.

ADVERTISEMENT

Casa lui Dincă se află sub sechestrul procurorilor, în condițiile în care condamnatul are de achitat despăgubiri de 100.000 de euro familiilor Melencu și Măceșanu, dar și peste 750.000 de lei, cheltuieli judiciare ale statului român în dosarul Caracal.

Până acum, ANAF a recuperat doar o sumă infimă, 20.763 de lei, din vânzarea celor două mașini care au aparținut criminalului și a celor 29 de tone de fier vechi ridicate de autorități de pe proprietatea acestuia.

ADVERTISEMENT

Dincă mai deține trei terenuri intravilane, de peste 4.000 mp, și unul arabil de 560 mp. Locuința ”monstrului din Caracal” este formată din trei corpuri de clădire: de 121 mp, 91 mp și 196 mp.

În America, o casă cu ”o istorie oribilă” valorează milioane de dolari

În alte țări, celebrele ”case ale groazei” sunt la mare căutare. În 2021, vila din Los Angeles în care Charles Manson a măcelărit întreaga familie a omului de afaceri Leno LaBianca a fost achiziționată pentru 1,8 milioane de dolari de către un cumpărător anonim. Anterior, aceasta a aparținut realizatorului emisiunii Ghost Adventures, Zak Bagans, care o cumpărase pentru a filma un proiect paranormal.

ADVERTISEMENT

”Atenție dezvoltatori și pasionați de istorie! Avem o casă clasică din 1920, cu piscină, grădină, priveliști extraordinare în jur și o istorie oribilă”, suna anunțul postat pentru vânzarea casei.

Fascinația oamenilor pentru macabru se manifestă și în Europa. În Viena există un muzeu al crimei, în Sicilia s-a deschis un muzeu al Mafiei iar turiștii care ajung în Veneția pot vizita închisoarea și camerele de tortură din Palatul Dogilor, conservate perfect.

ADVERTISEMENT

Românii sunt mult mai reticenți în a achiziționa sau locui într-un imobil în care s-a petrecut o tragedie. Tocmai din această cauză, statul are șanse mici să vândă la un preț bun casa lui Gheorghe Dincă sau apartamentul din Onești unde Gheorghe Moroșan și-a torturat și înjunghiat victimele.

Adrian Cuculis: ”Aș cumpăra casa, e interesantă ideea”

Avocatul Adrian Cuculis spune, însă, că ideea de a deschide un muzeu din casa lui Dincă ar fi una foarte bună și, cel mai probabil, ar atrage foarte mulți clienți. El spune că e interesat de o astfel de locație, însă nu pentru a deschide aici un muzeu al groazei.

Cuculis
Avocatul Adrian Cuculis este interesat de casa lui Gheorghe Dincă, din Caracal / Foto: arhivă personală

”Eu aș cumpăra casa lui Dincă, e interesantă ideea unui muzeu ”Caracal”, însă cu o rezervă deosebită față de ceea ce înseamnă memoria victimelor. Aș realiza în primul rând un altar cu lumânări care să ardă în permanență pentru cele două tinere. Să fie un memorial al victimelor, nu un monument al crimei.

Sigur, există această atracție a românilor pentru astfel de locuri în care s-au petrecut crime, nu se poate nega acest lucru. Așa este în toată lumea. E clar că s-ar putea face și la noi. În cazul de față, familiile ar trebui să fie primele beneficiare”, a explicat Adrian Cuculis pentru FANATIK.

Avocata familiei Melencu: ”Casa e devalizată. Momentan nu se poate vinde”

În acest moment, imobilul din Carcacal se află într-o stare deplorabilă. După ultimele reconstituiri la care a participat și Gheorghe Dincă, acolo nu a mai intrat nimeni cu excepția unor jurnaliști sau a unor curioși.

”Casa este devalizată. Anchetatorii au mai lăsat acolo câțiva saci cu probe, în rest nu mai e aproape nimic”, a explicat pentru FANATIK, Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu, care a vizitat imobilul cu ceva vreme în urmă.

Potrivit avocatei, casa nu a fost scoasă la licitație, iar acest lucru nu se va întâmpla prea curând. ”Casa lui Dincă este în co-proprietate cu soția lui. Nu poate fi executată înainte să se facă un partaj. Cu siguranță că va mai dura până să se întâmple acest lucru”, a mai spus Obârșanu.

Apărătoarea familiei Melencu nu crede că familiile victimelor vor privi cu ochi prea buni inițiativa transformării casei lui Dincă într-un muzeu, fie și unul memorial. ”Nu, nu cred că vor fi de acord”, a încheiat avocata.

ADVERTISEMENT