Sport

Casa Pariurilor Liga 1, play-out etapa 1. FC Botoșani e lider după victoria la scor cu Gaz Metan Mediaș. Cum arată clasamentul

FANATIK vă oferă detalii despre partidele din prima rundă a play-out-ului din Casa Pariurilor Liga 1, care au loc în perioada vineri, 11 martie - luni, 13 martie
14.03.2022 | 19:50
Casa Pariurilor Liga 1 playout etapa 1 FC Botosani e lider dupa victoria la scor cu Gaz Metan Medias Cum arata clasamentul
ADVERTISEMENT
14-03-2022
17:53

Casa Pariurilor Liga 1, etapa 1 din play-out: program, rezultate și clasament

Vineri, 11 martie

  • UTA Arad – Academica Clinceni 3-0 (Erico 9, Otele 41, 48)

Sâmbătă, 12 martie

  • Chindia – FC U Craiova 0-0

Duminică, 13 martie

  • Sepsi Sf. Gheorghe – CS Mioveni 3-1 (Tudorie 79, 86, Ștefănescu 90+3/ Balaur 38)
  • Rapid – Dinamo 3-1 (Ioniță 3, Kait 8, Bălan 30 / Morar 11) – VIDEO

Luni, 14 martie

  • FC Botoșani – Gaz Metan Mediaş 5-0 (M. Roman II 14, Mailat 48, Târcoveanu 60, Jaja Silva 62, Matricardi 75 aut.)

14-03-2022
15:22

FC Botoșani - Gaz Metan Mediaș 5-0 (M. Roman II 14, Mailat 48, Târcoveanu 60, Jaja Silva 62, Matricardi 75 aut.)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 75: GOOOL FC BOTOȘANI! Jaja ia o acțiune pe cont propriu, centrează de pe linia de fund pe 6 metri, de unde Matricardi își bagă mingea în propria poartă.

Min. 62: GOOOL FC BOTOȘANI! Jaja Silva pătrunde în careu pe stânga și marchează cu un șut pe colțul scurt.

Min. 60: GOOOL FC BOTOȘANI! Târcoveanu înscrie cu un șut superb, la vinclu, din afara careului.

Min. 48: GOOOL FC BOTOȘANI! Mailat înscrie din 6 metri, după o pasă de pe stânga a lui Jaja Silva.

Min. 45: Oaspeții sunt aproape de egalare, însă Costea nu poate relua spre poartă centrarea lui Kanda, după care Florescu respinge din fața lui Domșa.

Min. 36: Contraatac rapid și periculos al gazdelor, dar Tisdell este deposedat în ultima clipă de Maxim.

Min. 30: Mateus Santos scapă singur cu portarul Bumbar după o pasă a lui Dican, dar trage pe lângă poartă,

Min. 14: GOOOL FC BOTOȘANI! Înconjurat de patru adversari, Mihai Roman II reușește să se întoarcă la 7-8 metri de poartă și înscrie cu un șut pe jos.

Min. 12: Dragu șutează pe lângă poartă din poziție ideală.

Min. 11: Maxim face o cursă solitară de peste 50 de metri, pătrunde în careul gazdelor, dar șutează pe lângă poarta lui Contra.

Min. 1: A început partida.

  • FC Botoșani: Contra – Haruț, Dawa, Șeroni, Dragu – Târcoveanu, Florescu, Dican, –  Tisdell, M. Roman II, Mateus Santos. Rezerve: Sîrghi, Fili, Croitoru, Țigănașu, Mailat, Petkovski, Silva, M. Roman I. Antrenor: Marius Croitoru.
  • Gaz Metan: Bumbar – Kanda, Matricardi, Mathaus, Maxim – Iancu, Harfaș – Șteau, Domșa, Costea – Ursu. Rezerve: Grosz, Avram, Câmpean, Covaci, Țala, Noian. Antrenor: Flavius Boroncoi.
13-03-2022
15:31

Sepsi - CS Mioveni 3-1 (Tudorie 79, 86, Ștefănescu 90+3/ Balaur 38)

Conduși la pauză, după golul lui Balaur (38), Sepsi Sfântu Gheorghe a întors rezultatul în repriza secundă și a reușit s-o învingă pe CS Mioveni, scor 3-1. Pentru trupa lui Cristiano Bergodi au marcat Tudorie (79, 86) și Ștefănescu (90+3).

După prima etapă din play-out, Sepsi ocupă poziția secundă, în timp ce Mioveni se află pe loc de baraj. Acest rezultat o ajută și pe Dinamo, care se poate apropia la doar trei puncte de CS Mioveni în cazul unei victorii cu Rapid.

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 90+4: Final de meci.

Min. 90+3: Goool Sepsi! Bărbuț ia o acțiune pe cont propriu și trimite în centrul careului pentru Ștefănescu, care înscrie cu o execuție sigură.

Min. 86: Goool Sepsi! Același Mitrea centrează perfect pentru Tudorie, care trimite cu capul în plasă, din câțiva metri.

Min. 79: Goool Sepsi! Mitrea șutează puternic după o centrare din lovitură liberă, Popescu respinge, apoi mingea ajunge la Tudorie, care îndeplinește o simplă formalitate.

Min. 49: Dimitrov centrează din banda dreaptă pentru Damașcan, care trimite cu capul spre poartă, dar Popescu e din nou la post.

Min. 47: Covăsnenii aleargă după egalare. Dimitrov șutează năprasnic de la marginea careului, dar mingea trece pe lângă poartă.

Min. 46: Începe repriza secundă.

Min. 45: Pauză pe arena din Sfântu Gheorghe

Min. 44: Mitrea execută slab și Popescu reușește să respingă.

Min. 43: Penalty pentru Sepsi. Gonzalez se prăbușește în careu după un duel cu Sanoh, iar Horia Mladinovici indică punctul cu var.

Min. 38: Goool CS Mioveni! Garutti reia cu capul o minge centrată din corner de Sanoh, iar Balaur înscrie din câțiva metri.

Min. 20: Mitrea șutează frumos, cu interiorul, din lovitură liberă, însă Popescu reușește să rețină.

Min. 11: CS Mioveni încearcă să răspundă prin Buziuc, dar lovitura sa de cap nu-i poate pune probleme lui Niczuly.

Min. 10: Ștefănescu șutează în plasa laterală, dintr-o poziție ideală.

Min. 6: Lansat excelent de Dimitrov în banda dreaptă, Bărbuț centrează în fața porții pentru Tudorie, dar acesta ratează execuția.

Min. 3: Prima ocazie pentru Sepsi. Ispas șutează pe jos, din afara careului, însă Popescu reține fără probleme.

Min. 1: Începe partida.

Sepsi: Niczuly – Ispas, Mitrea, Ninaj, Dimitrov – Ștefănescu, Gonzalez, I. Fulop – Bărbuț, Tudorie, Damașcan. Rezerve: Began, Tincu, Dragomir, Ashkovski, Fofana, Golofca, Dumitrescu, Luckassen, Bălașa. Antrenor: Cristiano Bergodi.

CS Mioveni: Popescu – Balaur, Scarlatache, Garutti – Rădescu, Lixandru, Dumitru, Șerbănică – Sanoh, Rusu, Buziuc. Rezerve: Ducan, Burnea, Raicea, Veres, Trif, Iacob, Blănaru, Mitrea, Tomczyk. Antrenor: Alexandru Pelici.

12-03-2022
16:26

Chindia - FC U Craiova 0-0

Chindia și FC U Craiova au remizat în această după-amiază, scor 0-0, pe arena „Ilie Oană” din Ploiești. În urma acestui rezultat, târgoviștenii ocupă poziția a cincea, cu 19 puncte, în timp ce oltenii sunt pe șase, la o singură lungime în spate. Clasamentul play-out-ului este dominat de UTA Arad, care are, însă, un meci mai puțin.

Min. 90+3: Fluier final.

Min. 85: Dulca reia cu capul spre poartă mingea centrată din corner de Cherchez, dar Popa reține fără probleme.

Min. 73: Continuă forsingul Chindiei. Butean trimite o pasă excelentă în adâncime pentru Florea, dar acesta ratează complet execuția dintr-o poziție ideală.

Min. 58: Ocazie Chindia. Șerban centrează bine pentru Sila, dar lovitura acestuia de cap nu-i poate pune probleme lui Popa.

Min. 46: Începe repriza secundă.

Min. 45: Pauză pe arena „Ilie Oană” din Ploiești.

Min. 26: Sila este angajat la marginea careului, dar trimite pe lângă poartă.

Min. 21: Chindia răspunde prin Șerban, care caută poarta de la 20 de metri, însă mingea se duce mult peste.

Min. 2: Ocazie FC U Craiova. Baeten șutează periculos din interiorul careului, dar Căbuz e atent și respinge. 

Min. 1: A început partida.

Vezi aici cele mai importante faze

Chindia: Căbuz – Rrumbullaku, Iacob, Pițian, Butean – Popadiuc, Passaglia, Dulca, Sila – Șerban – Florea. Rezerve: D. Moldovan, Martac, Cherchez, Jipa, Atanase, Corbu, Kocic, Dinu, Celea. Antrenor: Emil Săndoi.

FC U Craiova: Popa – Negru, Diallo, Kovacic, Huyghebaert – D. Albu, Asamoah – Baeten, Bauza, van Durmen – Bălan. Rezerve: Mogoșanu, Paramatti, Bușu, Pop, Blidar, Marquet, Sidibe, Ondaan, C. Albu. Antrenor: Nicolo Napoli.

11-03-2022
18:25

Ionuț Badea, după victoria cu Academica Clinceni: „Știam că nu există atât de multă calitate încât să fim surprinși”

Imediat după fluierul final al meciului cu Academica Clinceni, Ionuț Badea s-a declarat încântat de startul cu dreptul al UTA-ei în play-off și a dezvăluit rețeta acestei victorii categorice.

Era important pentru noi să pregătim foarte bine acest joc, s-a întâmplat acest lucru, în ideea în care poate am ucis din start ambițiile lor, deși poate nu ar fi bine să folosesc acest cuvânt în vremurile în care trăim.

Am reușit să-i anihilăm din start, ceea ce ne-a făcut jocul mai ușor. Am avut și eficiență, mă bucur că, din 5 meciuri jucate acasă, am putut să oferim publicului arădean 4 victorii și un egal.

Era important să avem continuitate. Ne-am adaptat foarte bine la ceea ce ne-a oferit adversarul, am riscat mai mult, știam că nu există atât de multă calitate încât să putem fi surprinși în vâltoarea jocului”, a spus tehnicianul, la Digi Sport, lămurind apoi situația lui David Miculescu, cel mai bun produs al echipei sale, care a fost înlocuit în minutul 65, din cauza unei accidentări.

Sper să nu fie accidentat grav Miculescu, a fost o temperatură scăzută, prin mișcările pe care le-a făcut, el a ajuns repede în fața porții și asta a presupus și un joc mai în viteză, un ritm mai ridicat, au fost jucători care au trecut peste 300 de metri de sprint azi, ceea ce înseamnă mult peste media Ligii 1 și pe undeva era de așteptat.

Sper să fie doar o crampă, dar vedem. Nu aș ierarhiza deloc un asemena clasament, cele 3 sunt la fel de importante indiferent cu ce echipă jucăm.

Cu atât mai important este că avem liniște să pregătim următorul meci. Am riscat cu bună știință și ne-a ieșit. Am debutat cu dreptul și sunt mulțumit”, a explicat Ionuț Badea.

11-03-2022
11:00

UTA Arad - Academica Clinceni 3-0 (Erico 9, Otele 41, 48)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 83: Laukzemis pătrunde pe dreapta în careu, șutează la colțul lung, dar mingea lovește bara.

Min. 48: GOOOL UTA ARAD! Cardoso scapă singur cu Ureche, șutează în el, mingea îi revine, o trimite din 3 metri în bară, dar apare Otele care reia în palsă.

Min. 46: La chiar prima fază a reprizei, Cardoso reia cu capul din 6 metri, balonul lovește bara, ricoșează la Miculescu, iar vîrful arădean reia în plasă. Golul este anulat însă pe motiv că Miculescu se afla în poziție de offside în momentul în care Cardoso reluase spre poartă.

Min. 41: GOOOL UTA ARAD! Otele ia o acțiune pe cont propriu, pătrunde în careu și înscrie cu un șut cu piciorul stâng.

Min. 9: GOOOL UTA ARAD! La o minge aruncată în careul oaspeților, Erico reia cu capul din 10-12 metri, mingea lovește gazonul și intră în plasă.

Min. 1: A început partida.

  • UTA Arad: Iacob – Vukcevic, Erico, Dima, Baravykas – Vorobjovas, Batha – Ubbink, Cardoso, Miculescu – Otele. Antrenor: Ionuț Badea
  • Academica: Ureche – C. Ion, Rufati, Holzmann – Mboko, Vrdoljak, Tsvetkov, Florică, De Amorim –  R. Ion, Dumitrache. Antrenor: Constantin Giurescu

Sezonul regulat a devenit deja istorie și campionatul din Casa Pariurilor Liga 1 continuă cu cele două secțiuni: play-off, cu șase echipe, și play-out, cu zece formații. Play-out-ul este cel care ne va spune la finalul celor 9 etape care sunt cele două echipe retrogradate direct și care vor merge în barajul cu locurile 3 și 4 din play-off-ul Ligii 2.

Casa Pariurilor Liga 1, play-out: programul meciurilor din etapa 1

Vineri, 11 martie

  • ora 17:30 UTA – Academica Clinceni

Sâmbătă, 12 martie

  • ora 17:30  Chindia – FC U Craiova

Duminică, 13 martie

  • ora 17:30 Sepsi Sf. Gheorghe – CS Mioveni
  • ora 20:30 Rapid – Dinamo

Luni, 14 martie

  • ora 18:00 FC Botoșani – Gaz Metan Mediaş

Cine transmite la tv meciurile din etapa 1 a play-out-ului din Casa Pariurilor Liga 1

Toate cele 5 partide programate în prima etapă a play-out-ului din Casa Pariurilor Liga 1 vor fi transmise în direct la tv de posturile Digi Sport 1, Telekomsport și Look Sport/Look Plus, dar vor putea fi urmărite în timp real și pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE TEXT.

ADVERTISEMENT

Maratonul play-out-ului începe vineri, 11 martie, iar la capătul său vom cunoaște care sunt cele două echipe care vor lua drumul cel puțin spre Liga 2, dacă nu se va întâmpla ceva și mai rău, și care sunt formațiile care, clasându-se pe locurile 13 și 14, vor trebui să treacă prin emoțiile unei duble manșe de baraj cu locurile 3 și 4 din play-off-ul Ligii 2.

La acest moment e clar că echipele cele mai amenințate de spectrul retrogradării directe sunt cele clasate pe ultimele două poziții, Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaş, ultima ca urmare a depunctărilor masive pentru neplata datoriilor față de foști jucători și antrenori.

ADVERTISEMENT

Dinamo și Academica Clinceni se bat pentru evitarea ultimului loc retrogradabil

Academica Clinceni mai poate însă spera să se lupte cu Dinamo pentru a evita eșafodul locului 15, adică retrogradarea directă. Distanța dintre cele două echipe este de numai două puncte. Drept este că și Gaz Metan Mediaş ar mai putea recupera din handicap, dar numai dacă nu va mai fi depunctată și va avea jucători cu experiență, nu copii pe care să-i trimită pe teren.

Echipele din față, FC Botoșani, Rapid, UTA și Sepsi se vor bate, cel mai probabil, pentru a încheia pe locurile 7-8, pentru a participa apoi la barajul de calificare în Conference League, învingătoarea din play-out urmând a juca decisiv cu locul 3 din play-off.

ADVERTISEMENT

UTA Arad vrea să câștige play-out-ul

Academica Clinceni începe play-out-ul la Arad, unde a pierdut de curând în sezonul regulat. Academica încearcă să omogenizeze din mers contigentul celor 12 jucători noi aduși în februarie, deocamdată acest proces fiind departe de a sev fi încheiat.

UTA și-a dorit mult să ajungă în play-off, însă acea serie incredibilă de zece meciuri fără victorie, dintre care șapte fără gol marcat, a năruit tot planul și acum se încearcă o clasare cât mai sus, lucru care nu va fi ușor, pentru că FC Botoșani, Rapid și Sepsi sunt rivali de temut.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova, obiectiv clasarea peste locurile de baraj

FC U Craiova 1948 pur și simplu a renăscut de când a descălecat în Bănie pentru a opta oară, record de Guiness Book, antrenorul italian Nicolo Napoli. Echipa familiei Mititelu are ca obiectiv să termine pe un loc înaintea celor de baraj și de retrogradare, ceea ce se întâmplă chiar acum. Bătălia va fi cu CS Mioveni, oltenii având două puncte avans.

FC U Craiova întâlnește cazemata lui Emil Săndoi, Chindia Târgoviște, pe stadionul din Ploiești și speră să se întoarcă acasă cu cel puțin un punct. Sepsi, care e calificată și în semifinalele Cupei, unde a dat peste Universitatea Craiova, debutează acasă cu CS Mioveni.

Dinamo – Rapid, derby-ul primei runde

Cel mai așteptat meci din play-out este un nou episod al derby-ului Rapid – Dinamo, care până acum, în acest sezon, nu a avut învingător. Rapid, cu Adrian Mutu pe bancă, vrea să fie prima în play-out. La Dinamo a plecat Flavius Stoican și s-a reîntors cehul Dusan Uhrin Jr, un Nicolo Napoli mai la parametri reduși în “Ștefan cel Mare”.

Dinamo are doar 9 puncte, la șase lungimi de colega de loc de baraj Mioveni și la opt de primul loc salvator, FC U Craiova 1948. Situația “câinilor” pare momentan misiune imposibilă, mai ales că se joacă numai 9 etape.

ADVERTISEMENT