Life

Castelul din Europa care atrage turiștii ca un magnet. Nu te costă mult să îl vizitezi

Castelul din Europa pe care din ce în ce mai mulți turiști își doresc să îl viziteze. Unde se află și cât costă un tur complet al acestuia.
09.04.2024 | 20:18
Castelul din Europa care atrage turistii ca un magnet Nu te costa mult sa il vizitezi
Unde se află unul dintre cele mai frumoase castele din Europa. Sursa foto: Facebook, Freepik
ADVERTISEMENT

Perioada concediilor se apropie cu pași repezi. Cei care vor să se relaxeze, dar și să viziteze locuri uimitoare, cu o istorie aparte, pot trece pe listă următoarea destinație. Aici, se află unul dintre cele mai frumoase castele din Europa. Turiștii din întreaga lume vin în fiecare vară să-l admire și să-i afle povestea.

Povestea celui mai frumos castel din Franța pe care nu multă lume a avut ocazia să-l viziteze

Castelele reprezintă adevărate file de istorie. Construcții falnice prin definiție, acestea amintesc de perioadele demult apuse. În Europa, se află unele dintre cele mai frumoase castele din lume, ale căror povești și arhitecturi i-au cucerit pe turiști.

ADVERTISEMENT

Dacă Franța este pe lista destinațiilor pe care îți propui să le vezi cât de curând, trebuie să știi că aici se află un castel uimitor. Recent, mai multe poze cu interiorul său au ajuns virale pe internet. Din acest motiv, turiștii din lumea întreagă vor să îl viziteze.

Castelul Hunaudaye este vechi de mii de ani, dar se pare că acum, mai mult ca niciodată, a stârnit interesul pasionaților de istorie și nu numai. Ridicat în anul 1220, scopul acestui castel din Franța a fost acela de a proteja granița de est a țării de Penthiève.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, castelul a trecut prin multe încercări. În anul 1341, construcția falnică a fost ținta atacurilor din partea britanicilor. Atunci, o mare parte din castel a fost distrusă, iar în urmă au rămas doar ruinele.

În secolul al XIV-lea, castelul a avut parte de o reconstrucție detaliată. S-a urmărit atât refacerea cât mai exactă a sa, dar s-au luat în considerare și anumite aspecte militare, ce urmau a fi de folos în cazul unui nou atac.

ADVERTISEMENT
castelul hunaudaye
Turul în interiorul Castelului Hunaudaye durează 45 de minute. Sursa foto: Facebook/ Bretagne en photos

Castelul Hunaudaye a fost de mai multe ori la un pas de a dispărea de pe harta monumentelor franceze. La un moment dat, familia Tournemine care a intrat în posesia lui a fost nevoită să facă sacrificii financiare pentru a-l readuce la viață.

Castelul Hunaudaye a fost restaurat, iar în prezent, aici se organizează căsătorii și petreceri

În timpul Revoluției Franceze, atacurile au vizat, din nou, Castelul Hunaudaye. Acesta a fost jefuit, iar mai apoi a fost incendiat. După aceste evenimente nefericite, castelul a ajuns ruine și a stat în acest stadiu ani la rând.

ADVERTISEMENT

Mai târziu, în 1930, castelul a ajuns în posesia autorităților. Timp de 47 de ani, accesul publicului a fost interzis, până când o asociație și-a propus restaurarea sa și transformarea într-un obiectiv turistic, potrivit la-hunaudaye.com.

Castelul Hunaudaye a devenit viral pe internet, după ce mai mulți turiști au postat imagini din interiorul său. Faptul că acesta poartă amprenta trecerii timpului și are anumite detalii arhitecturale unice, i-a făcut pe mulți să își dorească să îl viziteze.

Accesul în interiorul castelului costă 6 euro pentru adulți, iar copii sub șase ani pot să îl viziteze gratuit. Bătrânii, copiii între 6 și 17 ani, precum și persoanele cu dizabilități plătesc 4 euro, aceștia beneficiind de o reducere.

Turul Castelului Hunaudaye durează 45 de minute. Turul vine la pachet cu o broșură în șase limbi internaționale, în funcție de preferințe. Programul de vizitare este doar pe timpul verii, între 1 iulie și 31 august, cu excepția zilelor în care au loc căsătorii sau diverse petreceri în incinta lui.

ADVERTISEMENT