News

Cât a ajuns să câștige pe an o familie de români în care soțul și soția sunt șoferi de TIR. Suma nu e deloc mică

Venitul anual al unei familii de români în care soțul și soția sunt șoferi de TIR. Acest job se află în topul căutărilor.
13.02.2024 | 07:22
Cat a ajuns sa castige pe an o familie de romani in care sotul si sotia sunt soferi de TIR Suma nu e deloc mica
Cât câștigă o familie în care soțul și soția sunt șoferi de TIR. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cât câștigă o familie în care soțul și soția sunt șoferi de TIR. Una dintre cele mai căutate meserii din România este cea de șofer. În prima jumătate a anului 2023, acest job s-a aflat pe primul loc în topul căutărilor pe platforma eJobs.

Venitul anual al unei familii de români în care soțul și soția sunt șoferi de TIR

Persoanele care aleg să munceasă în acest domeniu nu au nevoie de studii superioare. În plus, salariile pot ajunge la peste 9.000 de lei pe lună în cazul șoferilor de tir, potrivit datelor Salario.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, dacă vorbim de familiile în care ambii soți au acest job, venitul anual poate ajunge la sume fabuloase. Este și cazul unui cuplu de români. Soțul și soția sunt șoferi de TIR în afara granițelor.

Cei doi au scris pe un grup dedicat micilor afaceriști din România, spunând că vor să revină în țară și să deschidă o afacere. Cuplul susține că are un venit anual de circa 80.000 de euro. Banii sunt câștigați din activitatea lor de șoferi de TIR.

ADVERTISEMENT

Ei au cerut sfatul membrilor din grupul de Facebook Tineri Antreprenori – Sfaturi, idei, business cu privire la afacerile pe care și le-ar putea deschide. „Ne-am gândit la a cumpăra, cu bani cash, un apartament la munte pentru regim hotelier. Sau 1-2 apartamente în orașele universitare pentru chirie.

Altă variantă ar fi deschiderea unui centru de activități pentru copii, ceva inovativ, pentru că nu există în orașul nostru. O școală de șoferi axată mai mult pe categoriile de mare tonaj sau un atelier de mulaje artistice. Știu că sunt din domenii diferite, dar sunt lucruri la care ne-am pricepe.

ADVERTISEMENT

Ambii suntem șoferi de TIR și veniturile noastre sunt de 80.000 de euro pe an, momentan, ca angajați. Care credeți că ar fi cea mai rentabilă?”, este mesajul familiei.

Ce spun românii care s-au întors în țară și au deschis afaceri

Recomandările antreprenorilor români nu au întârziat să apară. Unii dintre ei i-au sfătuit ca investiția să fie făcută într-un domeniu pe care îl cunosc, iar alții le-au spus că cel mai bine ar fi să investească în imobiliare.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, alți români care au renunțat la job-urile lor din străinătate pentru a se întoarce în țară, cu scopul de a-și deschide afaceri aici, susțin că în România există „multe minusuri și lucruri care trebuiesc înghițite așa cum sunt”.

Mulți s-au plâns de birocrație și taxele mari, care îngreunează mersul bun al afacerilor. „România are oportunitățile ei, dar și multe minusuri și lucruri care trebuiesc înghițite așa cum sunt. După trei ani înapoi în România trăim în fiecare zi comparația cu SUA și nu pot să spun că recomand reîntoarcerea unor români acasă.

Vei avea mereu în minte comparația cu o țară, probabil mai bine dezvoltată și așezată (chiar și cu problemele și lipsurile de acolo). Dacă nu aveți experiență în afaceri nu este imposibil să reușiți chiar și în România, dar va fi foarte dificil”, a scris unul dintre antreprenori.

ADVERTISEMENT