News

Cât te costă să devii șofer de TIR. Cu o investiție minimă ajungi să câștigi și 3.000 de euro pe lună

Cât te costă să devii șofer de TIR și ce cursuri trebuie să urmezi. Job-ul se află în topul celor mai căutate locuri de muncă.
27.01.2024 | 12:31
Cat te costa sa devii sofer de TIR Cu o investitie minima ajungi sa castigi si 3000 de euro pe luna
Cât te costă să devii șofer de TIR. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cât te costă să devii șofer de TIR. În ultimii ani, topul celor mai căutate job-uri din România s-a schimbat drastic. Dacă în trecut, românii visau să devină ingineri sau medici, numărul persoanelor care optează pentru cariere ce necesită un anumit nivel de pregătire și mult timp investit, a scăzut considerabil.

Cât te costă să devii șofer de TIR și câți bani poți câștiga pe lună

La ora actuală, cea mai căutată meserie este cea de șofer de TIR. Job-ul se află printre preferințele celor care vor să câștige rapid peste media salarială din România și care nu vor neapărat să urmeze o facultate.

ADVERTISEMENT

Totuși, trebuie să știi că pentru a începe o carieră în acest domeniu, vei avea de urmat cursurile pentru atestare. Vestea bună este că nu te costă mult să devii șofer de TIR, investiția ridicându-se la aproximativ 500 de euro.

Potrivit reprezentanților companiilor de transport, există anumite cerințe. „Să fie terminate clasele de bază, iar pe urmă sunt acele cursuri care se desfăşoară în foarte multe instituţii.

ADVERTISEMENT

Cursurile pentru atestare. Mai mult ţine de celelalte categorii, B, C, E pentru a le obţine. Investiţia nu este foarte mare, consider că este undeva în jur de 500 de euro”, a declarat Ioan Vasian, managerul unei companii de transport, pentru Observator News.

Banii pot fi recuperați rapid, odată ce începi activitatea, chiar și în prima lună de muncă. Cu o investiție minimă, șoferii de TIR pot câștiga și 3.000 de euro pe lună, conform datelor furnizate pe platformele de recrutare.

ADVERTISEMENT

Topul celor mai căutate meserii

Pe primul loc în topul celor mai căutate locuri de muncă, în 2023, s-a aflat job-ul de șofer, conform datelor transmise de platforma eJobs. Dacă în 2022, în fruntea clasamentului se afla meseria de inginer, observăm că 2023 a adus o schimbare semnificativă.

Cele mai multe căutări au fost pentru meseria de șofer de categoria B, șofer de TIR, dar și de curierat. Pe locul doi în clasament s-a aflat job-ul de asistent medical. Salariul câștigat pentru această poziție este de aproximativ 3.200 de lei pe lună, potrivit eJobs.

ADVERTISEMENT

Al treilea loc este ocupat de meseria de contabil. Cei care își desfășoară activitatea în acest domeniu au un salariu mediu de 3.600 de lei pe lună. Poate ajunge până la 6.000 de lei dacă vorbim de contabili șefi.

 

ADVERTISEMENT
Tags: