Cât a ajuns să coste pieptul de pui cu cartofi prăjiți la restaurantul lui chef Foa din București. Care este suma de bani pe care trebuie să o pregătească clienții.
Chef Foa are propriul său restaurant, iar meniul este unul diversificat, demn de un chef. Astfel, acolo se regăsește și banalul piept de pui cu cartofi prăjiți.
Prețul acestuia este de 31 de lei, alături de garnitură, aceasta din urmă fiind zece lei. O porție de piept de pui la grătar este 21 de lei la restaurantul lui Foa.
Însuși chef Foa spunea că meniul unui restaurant ar trebui să fie făcut după experiența bucătarului, nu după ceea ce doresc clienții.
Conform fostului jurat de la Masterchef, el nu a creat niciodată meniuri pe placul celor care urmau să vină să mânânce, pentru că nu „iese cum trebuie”. Secretul pentru un meniu de succes stă în tehnicile interesante de gătire, care fac mâncarea mai interesantă.
„Meniul unui restaurant este, de fapt, o călătorie prin lume, printre gusturi şi printre oameni. Tu ca bucătar îţi ajustezi experienţa la conceptul restaurantului şi astfel iese magia.
Dacă faci un meniu pe placul clientului şi doar pentru el, nu iese ce trebuie. Meniul trebuie să aibă întotdeauna identitatea bucătarului. Adaugi câteva tehnici interesante de pregătire – conservare, afumare, marinare etc. – şi mâncarea devine mult mai interesantă şi, cu siguranţă, unică”, a spus acesta pentru Click Poftă bună.
În ceea ce privește prețurile pentru alte feluri de mâncare, și acestea sunt destul de accesibile având în vedere că vorbim despre restaurantul unei vedete.
O ciorbă la restaurantul lui chef Foa este în jur de 15 lei. Ciorba de văcuță cu păstăi de fasole este 16 lei, de exemplu. Supa cremă de roșii cu ardei copt costă 14 lei.
Gulașul de porc este 24 de lei, iar un desert este și el destul de ieftin. Un tiramisu după rețeta celebrului bucătar este 12 lei, iar o plăcintă cu mere este 10 lei.