Cât a ajuns să coste o banală tochitură cu mămăliguță la Mamaia. Preţul cerut de cârciumari este ireal. Turiștii care au ajuns vara aceasta pe litoralul românesc se plâng de sumele ridicate pe care trebuie să le scoată din buzunar.
Un român a spus ce preț are o porție simplă de tochitură cu mămăligă, în stațiunea Mamaia, care este una dintre cele mai căutate. Suma cerută la restaurante este una destul de mare pentru acest fel de mâncare.
Prețurile ridicate îi sperie pe turiștii care au vizitat litoralul românesc, de la cazare până la preparatele culinare. Potrivit gandul.ro, pentru 200 de grame de carne de porc și 50 de grame de mămăligă aceștia au plătit 59,90 lei.
O familie cu 2 copii trebuie să achite pentru o singură mare o sumă uriașă. Și este vorba numai de felurile principale, fără băuturi sau deserturi. Pentru acestea trebuie să scoată din buzunar între 200 și 250 de lei.
Situația este aceeași și în alte stațiuni de la Marea Neagră, nu doar în Mamaia. Recent, un turist a mărturisit că a achitat 50 de lei doar pentru o porție de cartofi prăjiți, în condițiile în care aceștia sunt ieftini în magazine.
„Captura zilei, trei pești, 1.700 de lei. Un ciolan, 80 de lei, porția de creveți, patru creveți adică, 80 de lei, 20 de lei un crevete, jambon 320 de lei și am mai dat și 300 de lei pe sparanghel.
De banii ăștia cumpăram trei porci și îmi hrăneam copiii. Nu mai călcăm aici”, a povestit un turist din Bârlad care a ajuns pe litoralul românesc, unde a achitat o notă de plată uriașă, conform replicaonline.ro.
Bărbatul recunoaște că nu a verificat înainte prețurile din meniul restaurantului din Mamaia Nord, motiv pentru care a ajuns să plătească 3.656 de lei doar pe o masă. Acesta a lăsat și un bacșic în valoare de 400 de lei.
Cele mai scumpe preparate culinare savurate de român au fost dorada și lupul de mare. Pe nota de plată mai apar 7 porții de cartofi prăjiți, în valoare de 147 de lei, spaghetele costă 40 de lei, iar un șnițel a fost 42 de lei.