Life

Cât a ajuns să coste o conservă de carne la Lidl. Retailerul a venit cu o nouă reducere

Cât de sănătoase sunt, de fapt, conservele de carne? Lidl are acum aceste produse la ofertă, însă pentru anumite categorii de persoane, pot reprezenta un adevărat pericol.
02.03.2023 | 15:33
Cat a ajuns sa coste o conserva de carne la Lidl Retailerul a venit cu o noua reducere
Cât costă o conservă de carne la Lidl. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În această perioadă, Lidl a inclus în oferta sa și conservele de carne, care sunt la reducere, însă medicii avertizează în privința acestei categorii de produse. Pot reprezenta un pericol pentru persoanele care au nevoie de sănătate.

Cât costă acum o conservă de carne la Lidl. Produsele sunt la reducere

Lidl se numără printre cele mai apreciate supermarketuri de la noi din țară și asta mai ales prețurilor destul de avantajoase, dar și a gamei variate de produse. La acestea se adaugă și faptul că adesea, retailerul oferă și numeroase reduceri. 

ADVERTISEMENT

Astfel, în catalogul de produse reduse în perioada 27 februarie- 5 martie 2023, o conservă de carne de vită în suc propriu costă, ce are un conținut de carne de 65%, beneficiază de o reducere de 16%. Astfel, în loc de 5,99 de lei, clienții vor plăti pentru aliment numai 4,99 de lei, pentru o cantitate de 300 de grame.

Ce pericol se ascunde de conservele de carne. Persoane cu probleme cardiace și cele cu ficatul mărit trebuie să fie mai atente

În aceste condiții, este clar faptul că o conservă de carne poate fi o alternativă de mâncare rapidă și avantajoasă din punct de vedere al prețului, mai ales că poate fi păstrată pe o perioadă mai mare de timp.

ADVERTISEMENT

Totuși, unele conserve de carne pot ascunde un adevărat pericol. Producătorii folosesc adesea, pe lângă carne, cantități mari de zahăr, sare amidon de cartofi și nitrit de sodiu, care pot afecta sănătatea consumatorilor.

De altfel, conservele de carne sunt intens procesate pentru a putea rezista vreme îndelungată, iar consumul intens al acestora poate duce la apariția mai multor boli, precum diabet zaharat, afecțiuni ale inimii, cancer de stomac sau colorectal, precum și hipertensiune arterială sau afecțiuni pulmonare.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care conservele de carne influențează apariția cancerului este conținutul ridicat de sodiu care se regăsește în compoziție, cu scopul de a preveni apariția bacteriilor și a îmbunătăți gustul și aspectul cărnii.

În plus, acestea pot fi periculoase pentru acele persoane care au deja probleme cu tensiunea și ficatul, având în compoziție și multe grăsimi, motiv pentru care specialiștii nu le recomandă.

ADVERTISEMENT

Valorile nutriționale pentru 100 de grame de carne din conservă sunt: 350 de calorii, 14 grame de proteine, 4 grame de carbohidrați, 30 de grame de grăsimi, 64% din doza zilnică de sare recomandată (DZR), 14% din DZR de zinc, 8% din DZR de potasiu, 6% din DZR de fier și 6% din DZR de cupru, scrie csid.ro.

ADVERTISEMENT