News

Cât de periculoase sunt conservele. Puteți ajunge direct la spital dacă aveți acest ghinion

Ce pericol ascund conservele. Toți cei care le consumă trebuie să fie foarte atenți. Drumul spre spital poate fi unul scurt
04.12.2022 | 12:30
Cat de periculoase sunt conservele Puteti ajunge direct la spital daca aveti acest ghinion
Conservele, un real pericol potrivit ultimului studiu. Sursa foto - shutterstock
ADVERTISEMENT

Experții au analizat din nou conservele care se află pe rafturile magazinelor. Culmea, nu toate răspunsurile descoperite sunt pe placul oamenilor care obișnuiesc să consume des astfel de alimente. Mai toată lumea trebuie să-și sporească atenția.

Conservele, pericol pentru oameni

Cercetătorii au făcut o descoperire șocantă și spun că n-ar strica să fie ocolite. Concret, într-o conservă există o mulțime de pericole pe care oamenii aproape că nici nu le bagă în seamă.

ADVERTISEMENT

Specialiștii din Statele Unite ale Americii nu au ezitat o clipă și au publicat un raport potrivit căruia multe dintre conserve sunt pur și simplu toxice.

Americanii au transmis că efectul conservelor este de a bloca nutrienții din alimente. Mai exact, pericolul major vine din nanoparticulele din ambalaje.

ADVERTISEMENT

Culmea, lucrul acesta se întâmplă, indiferent că discutăm despre conserve de pește, pateu de ficat, conserve de carne sau legume.

Aceste particulele mici de oxid de zinc se află, din nefericire, în majoritatea ambalajelor de alimente. Interesant este că ani de zile s-a crezut că acestea sunt inofensive.

ADVERTISEMENT

Ultimele teste au indicat însă că nanoparticulele distrug proeminențele de pe suprafața celulelor intestinale. Mai mult decât atât, acestea schimbă modul în care absorb substanțele nutritive și felul în care se formează proteinele.

De asemenea, pot permite unor compuși să treacă prin sânge ceea ce poate fi chiar dramatic la un moment dat.

ADVERTISEMENT

”Nu cred să existe un aliment mai des consumat din conservă ca și tonul, poate doar sardina să-l depășească. Cert este că tonul la conservă este cea mai practică variantă pentru a consuma pește suficient de des cât să aducă beneficii pentru sănătate – adică de minimum 2ori/săpt.

Tonul ca atare, proaspăt sau congelat, este foarte scump. Apoi trebuie să-l gătești corect: ca și în cazul cărnii, o bucată de ton gătită excesiv devine tare și înnecăcioasă (proteinele vor fi supra-coagulate), greu de digerat.

E adevărat că în conservă se pun bucățile mai puțin nobile, dar ca nutrienți nu există pește de calitatea a-2a, tot hrănitor și bun este. Tonul ca atare, proaspăt sau congelat, este foarte scump.

Apoi trebuie să-l gătești corect: ca și în cazul cărnii, o bucată de ton gătită excesiv devine tare și înnecăcioasă (proteinele vor fi supra-coagulate), greu de digerat. E adevărat că în conservă se pun bucățile mai puțin nobile, dar ca nutrienți nu există pește de calitatea a-2a, tot hrănitor și bun este”, a transmis nutriționistul Mihaela Bilic 

ADVERTISEMENT