Cât a ajuns să coste o porție de ciorbă la restaurantele din București în 2024? Multe persoane au suferit în șoc în momentul în care au realizat că unele prețuri sunt chiar și de două ori mai mari decât acum doi ani.
Prețurile au tot crescut, atât la alimentele de bază, cât și la diferite servicii. De asemenea chiar și prețul carburanților a continuat să crească în ultimii doi ani. Iar aceste lucruri aveau să se reflecte, evident și în restaurante.
Nu puțini sunt cei care au constatat că o porție de ciorbă a ajuns să coste zeci de lei la restaurantele din București. Asta dacă ar fi să facem o comparație cu prețurile de la o simplă cantină.
Cei de la observatornews.ro au vrut să afle cât a ajuns să coste o porție de ciorbă la restaurantele din București. Și chiar au avut o surpriză, având în vedere că vorbim despre niște creșteri semnificative.
Astfel, o ciorbă tradițională costa la o cantină din Capitală acum doi ani în jur de 7-8 lei. La un restaurant în schimb, prețul pentru aceeași ciorbă ajungea să coste între 13 și 15 lei.
Prețurile au crescut, astfel că acum, sumele sunt duble ori chiar mai mult de atât. Cât a ajuns să coste o porție de ciorbă în restaurantele din București în 2024? Prețurile variază, însă oricum sunt peste 30 de lei.
Astfel, dacă acum doi ani, un client plătea între 13 și 15 lei pentru o porție de ciorbă la restaurant, în prezent, pentru același fel de mâncare, clientul are de scos din buzunar între 30 și 33 de lei.
Ciorba de văcuță a ajuns să coste 33 de lei. De cealaltă parte, ciorba de perișoare e ceva mai accesibilă și costă 30 de lei. Și nu doar ciorbele au prețuri mari, ci și alte preparate, care costă de două ori mai mult decât în anii trecuți.
Care este motivul? Prețul materiei prime în primul rând a crescut. Astfel, managerii de restaurante sunt nevoiți să găsească soluții. Totodată, a mai crescut și prețul la utilități, iar asta se reflectă în nota de plată a clienților.
„Managerii de restaurante spun că, în primul rând, a crescut prețul pentru materia prima pe care o folosesc pentru prepararea acestor produse. De asemenea, au prețuri din ce în ce mai mari la utilități și, în plus, au fost nevoiți să mărească salariile angajaților. Cu toate acestea, clienții merg în continuare în număr mare la restaurante”, arată observatornews.ro.