Life

Cât a ajuns să coste o porție de hamsii pe litoral, în plin sezon estival. Românii stau la coadă ca să cumpere

Cât a ajuns să coste o porție de hamsii pe litoral. Românii stau la coadă în plin sezon estival pentru a putea să le cumpere.
14.08.2023 | 16:15
Cat a ajuns sa coste o portie de hamsii pe litoral in plin sezon estival Romanii stau la coada ca sa cumpere
Cât a ajuns să coste o porție de hamsii pe litoral. foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste o porție de hamsii pe litoral. Prețul este unul mic, iar românii au ajuns să stea și la coadă ca să poată cumpăra.

Cât a ajuns să coste o porție de hamsii pe litoral

În plin sezon estival, există și prețuri mici, de care românii nu se pot plânge. O porție de hamsii este unul dintre aceste lucruri, pentru că prețul este unul pentru toate buzunarele.

ADVERTISEMENT

Astfel, turiștii stau la coadă pentru o porție de hamsii cu mujdei și mămăligă, care costă doar 10 lei, la unele localuri 12 lei. Alături de o bere rece, costul mai crește puțin, cu circa cinci lei. Dacă vrei o bere mai scumpă, atunci poți scoate din buzunar chiar și 15 lei.

Aceste prețuri sunt din stațiunea Costinești, conform Spynews. În alte stațiuni, prețurile ar putea fi mai mari de atât. Totuși, și aici sunt unele lucruri care afectează mai mult bugetul.

ADVERTISEMENT

Cât costă un șezlong în Costinești

Spre exemplu, un șezlong costă 60 de lei pe zi în această stațiune de la malul Mării Negre. Pentru un sejur de cinci zile, vorbim deja de 300 de lei de persoană dați pe șezlong.

Dacă mergem la mare în cuplu, atunci trebuie să scoatem din buzunar dublu, adică 600 de lei pentru a sta pe șezlongla mare timp de cinci zile. Desigur, cheltuielile cresc exponențial pentru cei care merg în vacanță și cu copiii.

ADVERTISEMENT

O turistă a povestit pe Tiktok o întâmplare care a nemulțmumit-o foarte mult și a făcut-o să se gândească de două ori dacă va mai reveni.

Acesteia i-a fost cerută suma de 180 de lei pe două șezlonguri, deși ea închiriase doar două și prețul era de 60 de lei.

ADVERTISEMENT

Oamenii care au taxat-o i-au explicat că cei 60 de lei în plus sunt pentru măsuță și umbrelă și nu are ce să facă decât să plătească prețul cerut.

„Prețuri de Costinești! Stați să vă arăt! În condițiile în care am cerut două șezlonguri, mi s-au luat bani și pe măsuță și pe umbrelă, dar mi s-au luat bani pentru trei șezlonguri, pentru că nu au putut taxa măsuța și umbrela.

Păi peste cinci ani, pe litoralul românesc mai vin doar bogații”, a spus femeia, pe Tiktok.

ADVERTISEMENT
Tags: