Life

Cât a ajuns să coste o porție de sarmale la un celebru târg de Crăciun din România. Puțini români își permit să plătească o astfel de sumă

Cât poate să coste o porție de sarmale la Târgul de Crăciun din Craiova. Puțini români care ajung aici își permit să-și și cumpere.
23.11.2023 | 17:02
Cat a ajuns sa coste o portie de sarmale la un celebru targ de Craciun din Romania Putini romani isi permit sa plateasca o astfel de suma
Cât costă o porție de sarmale la Târgul de Crăciun din Craiova. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook/ Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Cine ajunge la Târgul de Crăciun din Craiova are parte de o adevărată atmosferă de basm și mirosuri îmbietoare de la bucate alese. Totuși, cei care vor să și guste din ele trebuie să fie pregătiți, căci prețurile sunt și ele piperate.

Cât costă o porție de sarmale la Târgul de Crăciun din Craiova

Unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România este chiar cel de la Craiova. De altfel inclusiv turiștii străini au fost impresionați de el anul trecut și chiar nu este de mirare.

ADVERTISEMENT

Iată că și anul acesta, Târgul de Crăciun din Craiova este de o frumusețe deosebită. Mii de persoane l-au vizitat deja și s-au bucurat de atmosfera de basm, roata panoramică hi-tech, de 40 de metri, montată în fața Teatrului Național și de toate celelalte decorațiuni.

„Tema principală a Târgului de Crăciun din acest an este croită în jurul poveștii Crăiasa Zăpezii, pe care o vom regăsi în Piața Mihai Viteazul, unde totul este decorat până la cele mai mici detalii în culori alb-turcoaz.

ADVERTISEMENT

Anul acesta va fi un târg de poveste, avem foarte multe noutăți pentru fiecare zonă a târgului, cu elemente, culori și figurine diferite – pe tematica din piața respectivă.

Tot la Craiova a fost montată cea mai mare roată care poate fi văzută anul acesta în România. Are 40 de metri înălțime, 200 de mii de leduri, o capacitate de 140 de persoane și vine direct din Olanda. Așa că invităm pe toată lumea să vină la Craiova, la unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

ADVERTISEMENT

Tot în Târgul de Crăciun din Craiova, vizitatorii sunt întimpinați și de mirosuri de la mâncăruri alese, care mai de care, dar cine vrea să și înfrupte din bunăți trebuie fie să aibă mulți bani la el, fie să-și pună pofta-n cui.

Puțini români își permit o porție de mâncare din târg

Bucatele nu au deloc prețuri mici, ba chiar sunt mai mari decât anul trecut. Sarmalele sunt cele mai scumpe. Numai două bucăți costă 35 de lei. Iar o porție de 500 de ml de gulaș cu fasole se vinde cu 30 de lei, după cum notează gandul.ro. 

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, o porție de fasole sau de vărză costă în Târgul de Crăciun din Craiova nu mai puțin de 15 lei. Cine vrea să savureze un ciolan sau cartofi prăji, trebuie să știe că ajung la 13 lei.

De asemenea, cui i se face sete sau vrea să se încălzească cu un pahar de vin fiert va trebui să scoată din buzunar 10 lei. Un punch costă 15 sau 20 de lei, în funcție de conținutul de alcool.

Și un ceai ajunge la 10 lei, ciocolata caldă la 15 lei, iar cea cu alcool la 20 de lei. Târgul de Crăciun s-a deschis pe 17 noiembrie 2023 și va putea fi vizitat până pe 2 ianuarie 2023.

ADVERTISEMENT