Life

Cât a ajuns să coste porumbul fiert pe litoral. Turiștii plătesc bani buni, dar se pot îmbolnăvi

Cât a ajuns să coste porumbul fiert pe litoral? Prețul este ireal, dar turiștii nu știu la ce riscuri se expun când dau banii.
02.07.2023 | 09:54
Cat a ajuns sa coste porumbul fiert pe litoral Turistii platesc bani buni dar se pot imbolnavi
Cât costă porumbul fiert pe plajă. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La ce preț a ajuns porumbul fiert pe litoralul românesc. Turiștii plătesc o grămadă de bani pentru a se bucura de el în vacanță, fără să mai țină cont de riscurile la care se expun atunci când cumpără de pe plajă.

Cu cât se vinde porumbul fiert pe litoral

În plin sezon estival, un banal porumb fiert pare o adevărată delicatesă pe litoralul românesc. Chiar dacă în general se vinde la un preț accesibil, comercianții ambulanți profită de faptul că o dată pe an, în vacanță, românii nu mai țin cont de bani.

ADVERTISEMENT

De la producător și până când ajunge în mâinile pofticioșilor de pe plajă, prețul porumbului ajunge să fie chiar și de 10 ori mai mare. De pildă, cel pe care comercianții îl cumpără pentru fiert, se vinde în piețele din Dolj cu un singur leu, scrie impact.ro.

Cu toate acestea, în 2023, pe litoralul românesc, turistul cumpără porumbul fiert chiar și cu 10 lei. Și dacă prețul imens poate fi trecut cu vederea, oamenii ar trebui să se gândească de două ori înainte să facă achiziția, dacă țin cont de propria sănătate.

ADVERTISEMENT

Porumbul fiert vândut pe plajă poate îmbolnăvi pe loc pe oricine având în vedere că nu se cunosc condițiile în care a fost preparat și este plimbat prin soare ore bune, poate fi contaminat cu bacterii periculoase. Dintre acestea amintim de Salmonela, Stafilococ auriu sau chiar E.coli.

În condiții optime, este plin de substanțe nutritive

Totuși, preparat acasă sau în condiții care îndeplinesc toate criteriile de igienă, porumbul fiert are o mulțime de substanțe nutritive. În primul rând, este slab caloric, având numai 97 de calorii la o sută de grame.

ADVERTISEMENT

În plus, vitamina E care se găsește în compoziția acestuia previne artrita și scade nivelul colesterolului, astfel micșorând șansele apariției de ateroscleroză şi de infarct. Totodată, conține potasiu, necesar pentru o bună funcționare a inimii.

Carbohidrații din porumbul fiert conferă energie și împiedică depunerea grăsimilor. Astfel, consumat în cantități moderate poate chiar să ajute la slăbit, deoarece anumite molecule din compoziția sa grăbesc arderile.

ADVERTISEMENT

În porumb se mai găsește și vitamina A. De asemenea, aceasta contribuie la sănătatea organismului și la funcționarea corectă a acestuia, fiind și un antioxidant natural, care te ajută să scapi de kilogramele în plus.

ADVERTISEMENT