Life

Cele mai murdare locuri din casa ta. Ascund numeroase bacterii, deși nu te-ai fi gândit niciodată la ele

Locuri din casa ta în care nu aveai habar că se ascund bacterii. Reprezintă un pericol și trebuie să le acorzi mai multă importanță.
29.06.2023 | 11:20
Cele mai murdare locuri din casa ta Ascund numeroase bacterii desi nu teai fi gandit niciodata la ele
Locurile din casă care ascund cele mai multe bacterii. Sursa foto: montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un experiment a demonstrat că există locuri din casă unde se ascund numeroase bacterii. De multe ori le treci cu vederea atunci când faci curățenie, dar tocmai acestea sunt cele care au nevoie de o atenție deosebită.

Locurile ascunse din casă unde se găsesc cele mai multe bacterii

O curățenie generală în casă poate face ca totul să arate strălucitor și să miroasă frumos, însă mulți oameni trec cu vederea locurile infestate cu bacterii. De curând, Compare the Market au realizat un experiment prin care au demonstrat care sunt cele mai infestate suprafețe.

ADVERTISEMENT

Despre subiect a vorbit Anna McEntee, expertă în compararea asigurărilor de locuință. „În timp ce respecți o rutină de curățare a casei te asiguri că ai bifat toate sarcinile esențiale și că locuința se menține în stare bună. Uneori se produc daune care nu pot fi remediate”, a spus experta, conform mirror.co.uk. 

Iată care sunt locurile ascunse din casă unde se găsesc cele mai multe bacterii. În aerisirea de la baie au fost găsite 1991 de germeni. Deși camera era curată, puțini oameni sunt cei care curăță și gurile de ventilație și astfel organismele periculoase se pot aduna în voie.

ADVERTISEMENT

Paravanul de la duș reprezintă locul unde au fost găsite 1921 de bacterii. Acest loc este, de asemenea, omis în timp ce se face curățenie în casă. Dar trecut prea multe cu vederea se poate transforma într-un adevărat pericol pentru sănătate. 

Interiorul mașinii de spălat trebuie curățat periodic

Deși poate părea contraintuitiv, în interiorul mașinii de spălat au fost descoperite 1281 de bacterii. Specialiștii spun că deși aceasta curăță hainele, nu înseamnă că este și lipsită de germeni, care se pot transfera ulterior pe obiectele vestimentare.

ADVERTISEMENT

Atunci când speli vasele te asiguri că speli și ibricul? Dacă nu, află că pe mânerul acestuia se găsesc 634 de bacterii, mai ales că acest obiect este folosit adesea. Astfel, exteriorul trebuie dezinfectat periodic.

Pe de altă parte, dacă în timpul curățeniei de rutină cei mai mulți oameni se concentrează pe interiorul casei, pe mânerul ușii de la intrare au fost descoperite, 503 bacterii. Prin urmare, ar trebui să-ți amintești de el de acum.

ADVERTISEMENT

Vestea bună este întrerupătoarele de curent nu ascund, de fapt, un pericol atât de mare. Pe suprafața acestora există numai 79 de grupuri de pe bacterii. Iar pe telecomanda de la televizor se găsesc 321.

ADVERTISEMENT
Tags: