Life

Secretul pentru porumbul fiert perfect. Acest truc face diferența

Care este secretul pentru a avea porumbul fiert perfect. Există un truc care poate face diferența atunci când vrei să gătești această legumă acasă la tine.
11.07.2022 | 19:44
Secretul pentru porumbul fiert perfect Acest truc face diferenta
Secretul pentru porumbul fiert perfect. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Este sezonul porumbului fiert, așa că un truc pe care trebuie să îl cunoască orice gospodină este secretul din spatele gătirii porumbului fiert perfect.

Trucuri pentru a face porumb fiert gătit perfect

Porumbul fiert este preferat în această perioadă și este vândut la mare, dar îl putem găsi inclusiv în mall, la pahar.

ADVERTISEMENT

Totuși, dacă vrem să îl facem acasă, este un secret pe care oricine trebuie să îl cunoască, fiind singurul care poate face diferența între un porumb bun și un eșec culinar.

Primul pas și cel mai important este să alegem porumbul care este potrivit pentru a fi fiert. Culoarea este cea care ne poate indica dacă porumbul pe care vrem să luăm este potrivit sau nu.

ADVERTISEMENT

Aceasta trebuie să fie una deschisă, galbenă, iar foile de porumb trebuie să fie la fel, verde deschis, iar bobul trebuie să fie lăptos.

Un truc foarte important atunci când gătim porumb fiert este că trebuie să adăugăm o lingură de sare în apă pentru ca acesta să iasă gustos.

ADVERTISEMENT

Secretul pentru porumbul fiert

La un litru de apă punem o lingură de sare, astfel că numărul de lingurițe folosite va depinde de cantitatea de porumb pe care o vom fierbe.

În ceea ce o privește pe aceasta, trebuie să punem apă cât porumbul să fie acoperit complet și la final trebuie să adăugăm un capac.

ADVERTISEMENT

Porumbul nu ar trebui să dureze mai mult de jumătate de oră pentru a se fierbe, iar apoi ne putem bucura de acest preparat delicios și simplu.

Porumbul conține foarte multe substanțe hrănitoare, nu îngrașă și are proprietăți antioxidante.

Un lucru care ne poate face să mâncăm porumb chiar mai des și să îl apreciem mai mult este faptul că proprietățile sale nu se pierd după ce este gătit, așa cum se întâmplă în cazul altor legume.

Ca în orice, important este să nu facem exces nici de porumbul fiert, recomandă nutriționiștii.

ADVERTISEMENT
Tags: