News

Cât a ajuns să coste un buchet de flori pentru prima zi de școală. Sumele uriașe pe care trebuie să le scoată din buzunar părinții

Prețul unui buchet de flori în prima zi de școală, luni, 11 septembrie 2023. Părinții, nevoiți să scoată sume uriașe din portofel.
11.09.2023 | 07:40
Cat a ajuns sa coste un buchet de flori pentru prima zi de scoala Sumele uriase pe care trebuie sa le scoata din buzunar parintii
Peste două milioane de elevi se întorc în bănci de luni, 11 septembrie 2023. Sursa foto: Pixabay, ”Ok Flora,” colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Aproape 2,7 milioane de elevi încep școala, luni, 11 septembrie. Părinții s-au străduit să le cumpere tot ceea ce au nevoie, inclusiv buchete de flori pentru cadrele didactice. Prețurile pe care au trebuit să le achite sunt unele care le-au depășit așteptările.

A început școala. Care este prețul unui buchet de flori. Sumele uriașe pe care le plătesc părinții

Buchetele de flori se găsesc acum la costuri care îi fac pe părinți să se gândească de două ori înainte de a le cumpăra. Mulți nu își permit, iar alții cedează emoției de început de an școlar și scot sume uriașe din portofele. Ce spun comercianții despre prețuri?

ADVERTISEMENT

În florării, angajații au grijă să țină florile la loc răcoros, cu apă suficientă și un decor cât mai atractiv. În acest an, una dintre cele mai căutate flori este trandafirul ”freedom” roșu, originar din Columbia, care a parcurs un drum lung până în România.

Ca trandafirii ”freedom” roșii să ajungă în condiții bune, în țara noastră, au fost transportați cu grijă, un rol foarte important avându-l ambalajul, apa și lumina naturală. Întotdeauna, astfel de trandafiri sunt aduși cartonați, potrivit comercianților.

ADVERTISEMENT

”Întotdeauna trandafirii de Columbia vin cartonați. Par micuți inițial, dar puși în apă se fac o frumusețe”, a declarat pentru Protv managerul unei florării, care a primit o mulțime de flori și pe care le-a amenajat cât mai atractiv pentru elevi, părinți și profesori.

Dacă mergi acum într-o florărie, vei observa că buchetele de flori pornesc de la prețul de 50 de lei. Nici firele nu sunt mai ieftine. De exemplu, un fir de trandafir valorează cel puțin 10 lei, firul de crizantemă la fel, iar cel de crin este și mai scump, 30 de lei.

ADVERTISEMENT

Care este cea mai ieftină floare

Firul de gerberă are cel mai mic preț, adică 6 lei. De cealaltă parte, vânzătorii spun că se chinuie să stabilească sume avantajoase buchetelor de flori, încât să-i determine pe părinți să le achiziționeze. Este mai greu, însă, din cauza scumpirilor care au avut loc în ultima vreme.

”Ne chinuim la prețurile de azi. Ne chinuim să facem un buchet de 50 de lei. Adică este minimul ce putem să oferim”/ ”Un buchet mix din trandafiri, mini gerbera, crizantemă, verdeață, are și volum și culoare”, sunt cuvintele comercianților.

ADVERTISEMENT

Unii părinți au comandat buchete de flori din timp

Ca să se asigure că vor prinde costuri mai mici și că vor găsi buchetele de flori dorite, unii părinți le-au comandat online. Și le-au ”rezervat” pentru începutul de an școlar al copiilor lor încă de acum două săptămâni. ”Câștigăm timp. Clientul e super mulțumit la final”, mai explică un alt comerciant.

Anul școlar 2023-2024 va avea o durată de 36 de săptămâni de cursuri și se va încheia pe 31 august 2024. Și de această dată se va respecta structura modulelor, în loc de semestre, ceea ce înseamnă că elevii vor avea mai des vacanțe.

ADVERTISEMENT