Life

Cât a ajuns să coste un cozonac înainte de Paște. Unele produse au devenit un lux pentru români

Cât a ajuns să coste un cozonac înainte de Paște? Există produse care au devenit un lux pentru anumiți români, având în vedere prețurile.
25.04.2024 | 10:33
Cat a ajuns sa coste un cozonac inainte de Paste Unele produse au devenit un lux pentru romani
Cât a ajuns să coste un cozonac înainte de Paște. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste un cozonac înainte de Paște? Era de așteptat ca prețurile să crească în această perioadă, însă unii români au fost surprinși când au văzut câți bani sunt nevoiți să scoată din buzunar.

Cât a ajuns să coste un cozonac înainte de Paște

Mai sunt doar câteva zile până când intrăm în minivacanța de Paște. Iar cei mai mulți români deja și-au făcut lista pentru cumpărături. Există însă niște alimente vedetă care vor costa ceva mai mult în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Prețul pentru carnea de miel a crescut deja semnificativ. Astfel, românii vor avea de scos ceva mai mulți bani din buzunar dacă vor într-adevăr ca masa de Paște să fie una cât se poate de complexă.

Cât costă un cozonac înainte de Paște? Ouăle vopsite, drobul și cozonacul sunt nelipsite de pe masa de sărbătoare. Astfel, românii fac tot posibilul să le achiziționeze și să se bucure de ele.

ADVERTISEMENT

Prețurile nu mai sunt chiar pentru orice buzunar. Sunt anumite produse care au ajuns să fie considerate de lux tocmai din acest motiv. Cozonacul este mult mai scump decât era anul trecut, ori acum câteva săptămâni.

De ce sunt mai scumpi cozonacii din patiserii

Depinde, evident, de ce tip de cozonac cumperi. Dacă mergi în marile magazinele poți să găsești prețuri accesibile. Dacă mergi în patiserii însă și dai comenzi, s-ar putea să ai de plătit ceva mai mult.

ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste un cozonac înainte de Paște, deci? În supermarketuri îl poți cumpăra pentru 15 și chiar și 35 lei. În patiserii însă prețurile sunt duble, ori chiar mai mult de atât. Ele pornesc de la 70 de lei, dar pot să depășească lejer 100 de lei.

Trebuie menționat totuși că, în realitate, cozonacii din patiserie nu au conservanți. Într-adevăr, nu au un termen de valabilitate atât de lung precum cei din supermarketuri, însă sunt făcuți din ingrediente naturale.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, produsele mai ieftine din marile magazine conțin și conservanți. Astfel, putem lua în calcul acest lucru în momentul în care vrem să cumpărăm un produs sănătos pentru întreaga familie.

ADVERTISEMENT