Life

Cât a ajuns să coste un kilogram de vinete românești în piață. Prețul nu e deloc mic

Cât a ajuns să coste un kilogram de vinete românești în piață. Prețul nu este deloc unul prea mic, așa că nu prea sunt nici clienți.
08.07.2023 | 17:06
Cat a ajuns sa coste un kilogram de vinete romanesti in piata Pretul nu e deloc mic
Cât a ajuns să coste un kilogram de vinete românești. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste un kilogram de vinete românești în piață. Prețul nu este unul mic și chiar i-ar putea surprinde pe unii.

Cât a ajuns să coste un kilogram de vinete românești

Fructele și legumele sunt foarte scumpe în acest an și în această categorie fac parte și vinetele românești. Iată cât ajuns să coste, de fapt, un kilogram de vinete în piețele din România. Prețul variază între 10 și 12 de lei pentru un kilogram de vinete.

ADVERTISEMENT

Așa că românii se orientează să cumpere mai puțin și să ia doar două sau trei vinete pentru a-și face pofta. Deocamdată nici nu poate fi vorba de a face zacuscă din vinete cumpărate.

Mai fericiți sunt cei care au propriile grădini și care și-au cultivat propriile alimente, dar și aici costurile sunt destul de ridicate.

ADVERTISEMENT

Prețurile sunt destul de mari pentru orice fruct sau legumă am vrea să cumpărăm de la piață. Spre exemplu, pepenii sunt acum circa 6 lei pe kilogram iar un singur fruct poate să coste chiar mai mult de 30 de lei.

Și prunele sunt destul de scumpe în piață în această perioadă și costă chiar și 15 lei pe kilogram.

ADVERTISEMENT

Ce prețuri mai sunt în piețele din România

Pentru cei care vor să mănânce roșii cu gust bun din piețele românești trebuie să știe că trebuie să plătească cam 20 de lei pe kilogram, dar pot fi găsite și variante mai ieftine.

Prețul este mult mai bun dacă luăm în considerare faptul că la început de primăvară un kilogram de roșii putea să coste chiar și 60 de lei.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea, piețele sunt pline doar de vânzători, iar clienții lipsesc. Și cine vine la tarabe, ia câte puțin să-și facă pofta.

“Foarte scump totul. Eu nu pot să înţeleg ce se întâmplă. Vedeţi că nu e nimeni în piaţă, numai vânzători. O frunză de pătrunjel, 2 lei. Un kilogram de ardei 28 de lei!”, se plânge o femeie, potrivit Observator.

ADVERTISEMENT
Tags: