News

Locul din lume în care un kilogram de roșii e mai scump decât un litru de benzină. Surpriza e mare

Locul din lume în care un kilogram de roșii costă mai mult decât un litru de benzină. Care este cauza exploziei prețurilor.
08.07.2023 | 14:47
Locul din lume in care un kilogram de rosii e mai scump decat un litru de benzina Surpriza e mare
Locul din lume în care un kilogram de roșii costă mai mult decât benzina. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Locul din lume în care un kilogram de roșii a ajuns să coste mai mult decât un litru de benzină. Dacă vă imaginați că doar în România prețul unor alimente este mult prea mare, această situație este întâlnită și peste hotare.

Locul din lume în care un kilogram de roșii costă mai mult decât benzina

În India, un kilogram de roșii pare să fie un lux pentru unii oameni. Prețurile au înregistrat o creștere excesivă. Populația se confruntă cu această problemă în urma unor fenomene meteo negative, potrivit Bloomberg.

ADVERTISEMENT

Oamenii spun că acest aliment este chiar mai scump decât un litru de benzină. De exemplu, în urmă cu câteva zile prețul roșiilor, în New Delhi era de 120 de rupi, adică 6,6 lei românești pe kilogram. În primele luni ale anului 2023, prețul era de 22 de rupi.

În schimb, un litru de benzină costă 96 de rupi, adică 5,28 de lei românești, în New Delhi, potrivit sursei citate. Conform reprezentanților Ministerului Alimentației din India, aceste creșteri de prețuri la roșii sunt normale în lunile iunie-iulie.

ADVERTISEMENT

„Preţurile vor începe să scadă în luna august când va începe recoltarea”, a transmis Rohit Kumar Singh. De asemenea, Ministerul Alimentației spune că prețurile vor urca, din nou, în octombrie și noiembrie, având în vedere producția sezonieră în bazinele legumicole.

„Politicienii sunt mai ieftini decât un kilogram de roșii”

Autoritățile se plâng că din cauza prețului la roșii, a crescut și activitatea infracțională. O situație de acest gen a fost semnalată în statul Karnatak, acolo unde unui fermier i-au fost furate roșii în valoare de aproximativ 150.000 de rupi.

ADVERTISEMENT

De altfel, oamenii critică politicienii care nu par să facă prea multe pentru a stopa fenomenul exploziei prețului la roșii. În trecut, au fost organizate proteste din cauza costurilor ridicate la alimente.

Acum, roșia a devenit subiectul principal de discuție chiar și în mediul online. Reţelele de socializare abundă de ironii și meme-uri cu privire la această situație. Internauții fac referire inclusiv la viața politică din India.

ADVERTISEMENT

De exemplu, politicenii care au decis, în ultima perioadă, să se alăture partidului de la putere, deși ei se aflau în opoziție, sunt comparați cu roșiile. Oamenii spun că până și ei „sunt mai ieftini decât un kilogram de roșii”.

ADVERTISEMENT
Tags: