Life

Cât a ajuns să coste un sejur all inclusive în Bulgaria. Prețurile i-au speriat pe turiștii români

Cât a ajuns să coste un sejur all inclusive în Bulgaria? Prețurile i-au speriat deja pe turiștii români, care merg de ani buni în aceste stațiuni.
21.06.2023 | 12:47
Cat a ajuns sa coste un sejur all inclusive in Bulgaria Preturile iau speriat pe turistii romani
Cât a ajuns să coste un sejur all inclusive în Bulgaria. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste un sejur all inclusive în Bulgaria? Dacă în ultimii ani, românii adorau să meargă în țara vecină cu România pentru a se răsfăța cu numeroase preparate, peisaje, dar și plaje la prețuri mici, iată că lucrurile s-au schimbat.

Cât a ajuns să coste un sejur all inclusive în Bulgaria

Inflația se resimte și în Bulgaria, iar asta putem observa având în vedere prețurile pentru un sejur all inclusive. Este bine cunoscut faptul că țara vecină cu România oferă de obicei pachete cât se poate de complete pentru turiști.

ADVERTISEMENT

Astfel, nu puțini sunt românii care optează pentru un sejur all inclusive în Bulgaria. Își mai permit însă aceștia un astfel de serviciu în vara anului 2023? Prețurile au cam scăpat de sub control și nu mai sunt pentru orice tip de buzunar.

Astfel, un sejur all inclusive în Bulgaria de 7 zile, pentru două persoane, poate ajunge și la peste 1.000 de euro în plin sezon. Conform publicației Truc News, prețurile variază de la 1.500 de leva și ajung până la 2.500.

ADVERTISEMENT

Vorbim deci despre niște tarife de peste 3.800 de lei care depășesc lejer 5.000 de lei, în funcție de hotelul ales. Vestea bună este însă că pentru copiii de până la 6 ani, cazarea este gratuită. Iar regula este aplicată și în cazul celor sub 12 ani, însă doar în anumite locații.

Cât costă o noapte de cazare în Bulgaria în 2023

De cealaltă parte, copiii care sunt mai mari ajung să plătească 50% din prețul pentru un adult. Chiar și așa, prețurile pentru un sejur all inclusive în Bulgaria au explodat, iar asta o confirmă chiar și un hotelier. Iar vizată este și mâncarea, nu doar cazarea.

ADVERTISEMENT

“Totul s-a scumpit, mâncare, electricitate, apă, servicii. Și în același timp piața nu ne permite să creștem pachetele conform inflației reale, pentru că vom deveni neatractivi pe piaţă”, a explicat pentru Trud News un hotelier.

Dacă nu vrei însă un astfel de sejur, poți merge doar câteva nopți în Bulgaria. Totuși, pregătește-te pentru că sumele sunt de asemenea destul de piperate. Doi adulți care ajung la un hotel de patru stele în perioada iulie-august 2023 ajung să plătească 125 de euro pe o noapte de cazare.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, o noapte de cazare la un hotel de cinci stele depășește lejer 170 de euro. La hotelurile de două și trei cele sunt prețuri ceva mai accesibile. O noapte de cazare aici ajunge să coste de la 25 de euro și ajunge până la 40 de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: