News

Cât a câștigat o angajată a Poștei Române citind contoare. Suma este una uriașă

O angajată a Poștei Române a câștigat o sumă uriașă, într-o singură lună, citind contoare. Femeia este din Capitală și a lucrat atât seara, cât și în weekend.
05.08.2022 | 08:13
Cat a castigat o angajata a Postei Romane citind contoare Suma este una uriasa
Suma uriașă de bani câștigată de o angajată a Poștei Române care doar a citit contoare. Sursa foto: zf.ro
ADVERTISEMENT

Salariile la Poșta Română sunt unele extrem de modeste. Tocmai din această cauză, compania de stat se confruntă cu mari probleme de personal.

Suma uriașă de bani câștigată de o angajată a Poștei Române care doar a citit contoare

Recent, directorul Poştei Române a vorbit despre veniturile pe care le încasează angajații acestei instituții.

ADVERTISEMENT

Printre altele, acesta a dat şi un exemplu de bonusare, spunând că Poşta citeşte contoare. Angajaţii săi încasează un leu pentru fiecare citire, astfel că sunt în jur de 1.000 de angajaţi care primesc între 300 şi 500 de lei net.

Valentin Ştefan a vorbit și de un caz extrem de fericit, în care o femeie a primit un bonus mare. Angajata unui oficiu din Bucureşti a cerut să citească contoare.

ADVERTISEMENT

Ea a lucrat seara şi în weekend şi a reuşit să strângă circa 6.000 de lei brut, asta în condiţiile în care are un salariu undeva la 2.600 sau 2.700 de lei.

Care e salariul mediu în Poșta Română

În Poșta Română, veniturile sunt extrem de modeste. De altfel, în mai, Sindicaliştii din cadrul Poştei Române au organizat un miting de protest în faţa Guvernului, fiind nemulțumiți de salariile oferite dar și de deciziile conducerii companiei.

ADVERTISEMENT

Directorul Poştei, Valentin Ştefan, recunoaște că foarte mulți oameni pleacă în fiecare lună din companie. El a precizat că, pe operaţional, la oficianţi, poştaşi, șoferi, salariul mediu este 1.900 de lei net.

Oficialul a mai precizat că salariul poate crește în situațiile în care angajații primesc bonusuri, însă și acestea trebuie impozitate.

ADVERTISEMENT

”La Poştă avem venitul mediu în companie, salariul de bază, bonusuri şi sporuri undeva la 4.100 de lei, în medie, brut. Se impozitează, coboară mult sub 4.000 de lei.

Acum, dacă ne uităm strict la operaţional, la oficianţi, poştaşi, șoferi, salariul mediu este 1.900 de lei, salariul net. De aici problema cu lipsa de angajaţi şi de interes faţă de companie”, a explicat directorul Poștei Române, conform România TV.

ADVERTISEMENT