Life

Cât a încasat Ștefan Mandachi pentru afacerea lui. Motivul pentru care a renunțat la lanțul de restaurante

Suma care i-a intrat în conturi afaceristului Ștefan Mandachi are multe zerouri. Renunță la business sau care este adevăratul motiv din spatele retragerii?
19.02.2023 | 16:30
Cat a incasat Stefan Mandachi pentru afacerea lui Motivul pentru care a renuntat la lantul de restaurante
Cât a încasat Ștefan Mandachi pentru afacerea lui. Motivul pentru care a renunțat la lanțul de restaurante. Sursa foto: instagram/ Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Ștefan Mandachi este unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori și afaceriști din România. Acesta este proprietarul lanțului de restaurante Spartan. După ani buni de muncă și după ce a dus business-ul în top, el a decis să vândă o parte din ceea ce deține. Deși a încasat o sumă exorbitantă, motivul pentru care a renunțat este intrigant!

Ștefan Mandachi, milioane de euro pentru lanțul de restaurante

Mai bine de 20 de milioane de euro este suma de bani pentru care Ștefan Mandachi a renunțat la Spartan. După o muncă istovitoare în domeniul HORECA și după foarte multe sacrificii, afaceristul a luat, poate, cea mai grea decizie a vieții lui, a decis să lase munca pe planul secundar.

ADVERTISEMENT

În cadrul unui podcast Ștefan a divulat adevăratul motiv care l-a determinat să-și vândă o parte din business-uri. Potrivit spuselor lui a cedat lanțul de restaurante Spartan pentru că se simțea sclav în propria sa afacere.

Mi-am dat seama că sunt rob în afacerile mele. Eu mi-am dat seama că în momentul în care vin la birou trebuie să mă abordeze CEO-ul, directorul financiar, directorul de resurse umane, administratorul (…) iar eu când ajung acolo, muncesc. Când vin acasă, spun că vin de la muncă.

ADVERTISEMENT

Mi-am propus să nu mai muncesc în felul acesta ci să încerc să ajung la acea stare de flux în care să nu mai robesc. Am decis ca toate afacerile mele clasice – hotel, terenuri, blocuri, HORECA, să treacă pe planul doi”, a mărturisit Ștefan Mandachi.

Ștefan Mandachi renunță definitiv la lumea afacerilor?

Ștefan Mandachi a ținut să precizeze că nu-și dorește să se retragă definitiv, ci doar să o lase mai ușor cu stresul și cu munca în propriile lui firme.

ADVERTISEMENT

Mai mult, pentru că a găsit cheia succesului, el este dispus să îi ajute, cu bani și idei, pe cei care vor să-și deschidă propriile lor companii. În acest sens, a demarat realizarea unei platforme prin intermediul căreia să-i ajute pe cei care doresc sfaturi.

Eu de ani cochetez cu `exitul`. Nu mă pensionez. Dar fac astfel încât să mă dedic pasiunilor mele, să fac ceea ce mă pasionează cel mai mult cu adevărat. Antreprenorul nu poți să-l scoți din tine. De ce să muncesc, să creez pentru alții? De ce să am această obligație?”, a completat afaceristul.

ADVERTISEMENT

Lanțul de afaceri deținut de Mandachi conținea Mandachi Hotel & Spa, Mandachi Business Center, Mefi Café, sala de fitness Bum Bum Box, Concept SPA BioTransylvania, Restaurantul Don Stefano, Centru de evenimente Magnificus, precum și restaurantele cu specific grecesc Hercule. Spartan are o cifră de faceri de 30 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu...
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele...
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele ipoteze despre identitatea criminalului
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o...
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”