Life

Cât a încasat Ștefan Mandachi pentru afacerea lui. Motivul pentru care a renunțat la lanțul de restaurante

Suma care i-a intrat în conturi afaceristului Ștefan Mandachi are multe zerouri. Renunță la business sau care este adevăratul motiv din spatele retragerii?
19.02.2023 | 16:30
Cat a incasat Stefan Mandachi pentru afacerea lui Motivul pentru care a renuntat la lantul de restaurante
Cât a încasat Ștefan Mandachi pentru afacerea lui. Motivul pentru care a renunțat la lanțul de restaurante. Sursa foto: instagram/ Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Ștefan Mandachi este unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori și afaceriști din România. Acesta este proprietarul lanțului de restaurante Spartan. După ani buni de muncă și după ce a dus business-ul în top, el a decis să vândă o parte din ceea ce deține. Deși a încasat o sumă exorbitantă, motivul pentru care a renunțat este intrigant!

Ștefan Mandachi, milioane de euro pentru lanțul de restaurante

Mai bine de 20 de milioane de euro este suma de bani pentru care Ștefan Mandachi a renunțat la Spartan. După o muncă istovitoare în domeniul HORECA și după foarte multe sacrificii, afaceristul a luat, poate, cea mai grea decizie a vieții lui, a decis să lase munca pe planul secundar.

ADVERTISEMENT

În cadrul unui podcast Ștefan a divulat adevăratul motiv care l-a determinat să-și vândă o parte din business-uri. Potrivit spuselor lui a cedat lanțul de restaurante Spartan pentru că se simțea sclav în propria sa afacere.

Mi-am dat seama că sunt rob în afacerile mele. Eu mi-am dat seama că în momentul în care vin la birou trebuie să mă abordeze CEO-ul, directorul financiar, directorul de resurse umane, administratorul (…) iar eu când ajung acolo, muncesc. Când vin acasă, spun că vin de la muncă.

ADVERTISEMENT

Mi-am propus să nu mai muncesc în felul acesta ci să încerc să ajung la acea stare de flux în care să nu mai robesc. Am decis ca toate afacerile mele clasice – hotel, terenuri, blocuri, HORECA, să treacă pe planul doi”, a mărturisit Ștefan Mandachi.

Ștefan Mandachi renunță definitiv la lumea afacerilor?

Ștefan Mandachi a ținut să precizeze că nu-și dorește să se retragă definitiv, ci doar să o lase mai ușor cu stresul și cu munca în propriile lui firme.

ADVERTISEMENT

Mai mult, pentru că a găsit cheia succesului, el este dispus să îi ajute, cu bani și idei, pe cei care vor să-și deschidă propriile lor companii. În acest sens, a demarat realizarea unei platforme prin intermediul căreia să-i ajute pe cei care doresc sfaturi.

Eu de ani cochetez cu `exitul`. Nu mă pensionez. Dar fac astfel încât să mă dedic pasiunilor mele, să fac ceea ce mă pasionează cel mai mult cu adevărat. Antreprenorul nu poți să-l scoți din tine. De ce să muncesc, să creez pentru alții? De ce să am această obligație?”, a completat afaceristul.

ADVERTISEMENT

Lanțul de afaceri deținut de Mandachi conținea Mandachi Hotel & Spa, Mandachi Business Center, Mefi Café, sala de fitness Bum Bum Box, Concept SPA BioTransylvania, Restaurantul Don Stefano, Centru de evenimente Magnificus, precum și restaurantele cu specific grecesc Hercule. Spartan are o cifră de faceri de 30 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT