News

Ștefan Mandachi vrea să dea lovitura cu o nouă afacere inedită, după ce a vândut lanțul de restaurante care l-a făcut celebru pe o sumă foarte mare

Cunoscutul om de afaceri Ștefan Mandachi a vândut afacerea Spartan, care l-a făcut celebru și bogat, iar acum are planuri și mai mari.
15.02.2023 | 08:31
Stefan Mandachi vrea sa dea lovitura cu o noua afacere inedita dupa ce a vandut lantul de restaurante care la facut celebru pe o suma foarte mare
Stefan Mandachi a vândut Spartan. Foto: Site oficial Mandachi
ADVERTISEMENT

Pe lângă Spartan, Mandachi a scăpat și de Regatto, sala de fitness Bum Bum Box, sau restaurantele Hercule și Hollywood Villas. Afacerile au fost vândute unui grup de 7 persoane, pentru suma de 20 de milioane de euro.

Ștefan Mandachi a vândut restaurantele Spartan

Conform Profit.ro, banii vor fi achitați în rate timp de 10 ani, începând cu primăvara lui 2024 și anul 2034. Printre cumpărători s-ar afla afaceriști ca Remus Cosovanu sau Răzvan Nanuș. Cosovanu deținea deja 30% din numărul de restaurante Spartan, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri din Timișoara era implicat în afacerea Spartan încă din 2013. Răzvan Nanuș e director general al companiei Rerum Food, care operează din 2016 șapte restaurante Spartan, în regim de franciză, în București și Constanța.

Directorul general al Spartam România rămâne în continuare Gabriel Melniciuc, cu peste 20 de ani experiență în domeniu, 16 dintre aceștia în ”slujba” McDonald’s, companie care deține 14% din Spartan. Spartan are deja 75 de restaurante, dintre care 43 în franciză.

ADVERTISEMENT

“Am vândut companiile din HoReCa și Real Estate, care operau francizele Spartan, Hercule și Hollywood Villas. Nu am vândut lanțul de restaurante, ci întreaga companie, care include francizele BumBumBox, Biotransylvania și Regatto”, a declarat Ștefan Mandachi pentru Profit.ro.

După ce a vândut Spartan, Mandachi are acum alte planuri de afaceri, în special în finanțarea de firme la început de drum în tehnologie sau în creșterea afacerilor de educație online. “Voi investi doar în industria educației online, pentru că mă pasionează, este mult mai predictibilă și în plină expansiune.

ADVERTISEMENT

Am bugetat 1,3 milioane euro pentru aplicația de e-learning MentorMag și voi finanța încă 5 startup-uri în acest an, unde vom investi aproximativ 2 milioane euro”, a transmis omul de afaceri, convins că aceste investiții în ”viitor” îi vor aduce și mai mulți bani.

Spartan rămâne cea mai mare rețea de restaurante cu specific grecesc din Europa, cu nu mai puțin de 42 de restaurante francizate. Spartan are în total 75 de restaurante în toată țara, în timp ce în Europa există două restaurante Spartan, la Castellon și Barcelona în Spania.

ADVERTISEMENT

Lanțul de afaceri deținut până acum de Mandachi mai conținea Mandachi Hotel & Spa, Mandachi Business Center, Mefi Café, sala de fitness Bum Bum Box, Concept SPA BioTransylvania, Restaurantul Don Stefano, Centru de evenimente Magnificus, precum și restaurantele cu specific grecesc Hercule. Spartan are 670 de angajați și o cifră de faceri de 30 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: