Life

Cât a plătit un turist din Cluj pe o felie de pită cu untură. A crezut că e o eroare când a primit nota

Prețul plătit de un turist venit în Cluj pentru o felie de pită cu untură. Bărbatul a rămas uimit când a primit nota și a făcut totul public
22.02.2023 | 09:09
Cat a platit un turist din Cluj pe o felie de pita cu untura A crezut ca e o eroare cand a primit nota
Pita cu unsoare mai este cunoscută și ca ”Mâncarea săracului”. Sursa foto: Stiri de Cuj
ADVERTISEMENT

Un turist venit să viziteze Clujul a rămas șocat de cât a trebuit să achite pentru tradiționala felie de pită cu untură. Bărbatul se aștepta la un preț foarte mic, dar nu a fost nici pe departe astfel. El a făcut totul public în mediul online.

Cât plătești acum pentru o porție de ”Mâncarea săracului”

”Mâncarea săracului”, așa cum mai este cunoscută felia de pâine cu untură, pare că s-a transformat în ”Mâncarea bogatului”. De când inflația s-a majorat, în restaurante găsești acum acest preparat, gustos de altfel, la un preț enorm.

ADVERTISEMENT

Potrivit stiridecluj.ro, o porție de ”Mâncarea săracului” valorează în prezent 20 de lei, asta după ce în urmă cu doi ani era doar 2 lei.  ”Inflația în România. Când am fost ultima dată  era 2 RON porția. Acum e aproape 20. Pentru cunoscători!”, a dezvăluit turistul.

Alți români îi spun ”pită cu unsoare și ceapă” și de-a lungul timpului s-a obișnuit a fi consumată atunci când unele persoane nu mai aveau suficientă hrană pentru familie sau de către studenți, atunci când rămâneau fără bani și pachetele primite de la părinți.

ADVERTISEMENT

Așadar, vremurile s-au schimbat, iar pita cu unsoare și ceapă a devenit un meniu rar. Drept urmare, nu este exclus ca reprezentanții din restaurante să profite de această situație sau chiar ei la rândul lor să nu mai facă față scumpirilor și de aceea majorează prețurile.

Un kilogram de slănină acum costă de la 25 de lei în sus. De asemenea, carnea de porc s-a scumpit, la fel ca alimentele pentru întreținerea unui astfel de animal în gospodărie. Reprezentanții în economie dau de înțeles că vom avea costuri mai mici din primăvară.

ADVERTISEMENT

“Din păcate, în România de la începutul anului viitor prețurile pot fi influențate în sens crescător de o cantitate mai mare de bani care intră în economie în urmă majorării salariilor și pensiilor, astfel încât abia din primăvară vom vedea probabil scăderi mai accentuate ale inflației”, potrivit analiștilor de la Conso.ro

Cum vor mai evolua prețurile în România. Ce spune guvernatorul BNR

Inflația în România este în prezent de 15 % și s-au sesizat ușoare scăderi ale prețurilor la combustibil, de exemplu. În Capitală, potrivit Europa FM, săptămâna trecută benzina a avut și costuri de 7 sau chiar 6 lei, după ce o bună perioadă a fost peste 8 lei litrul. Mugur Isărescu, guvernatorul BNR , spune că prețurile vor fi mai mici în timp și nu foarte rapid, pentru toate produsele.

ADVERTISEMENT

”Ca să mă exprim așa mai simplu, factorul principal al creșterilor de prețuri de anul trecut a fost categoric sub structura energetică, creșterile de prețuri ale energiei s-au tranferat treptat asupra celorlalte prețuri. Aici există o rezistență, scăderea acestor prețuri va lua ceva timp”, a transmis Mugur Isărescu.

ADVERTISEMENT
Tags: