News

Cât au câștigat bogații lumii în vreme de pandemie. În timp ce mulți au rămas șomeri, ei au adăugat miliarde de dolari în conturi

25.05.2020 | 15:53
Cat au castigat bogatii lumii in vreme de pandemie In timp ce multi au ramas someri ei au adaugat miliarde de dolari in conturi
ADVERTISEMENT

Bogații lumii nu au avut de suferit în perioada de pandemie COVID-19, iar bilanțul financiar arată că aceștia au adăugat alte miliarde de dolari în conturi.

Bogații lumii au devenit și mai bogați

În perioada de pandemie COVID-19, bogații lumii au reușit să mai adauge alte miliarde de dolari la conturile grase deja, notează publicația Forbes.

ADVERTISEMENT

Mai exact, 25 dintre cei mai bogați oameni din lume au reușit să strângă 225 miliarde de dolari, iar conturile lor totalizează acum 1,5 trilioane de dolari, sumă ce reprezintă 16% din toată averea deținută de miliardarii lumii.

Cel mai avantajat de pandemia de coronavirus a fost Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, companie ale cărei acțiuni au crescut cu aproape 60% în ultimele două luni, atingând un record pe 22 mai.

ADVERTISEMENT

Acum, averea lui Zuckerberg a ajuns la 86,5 miliarde de dolari, iar antreprenorul a ajuns al patrulea cel mai bogat om de pe planetă, după ce la începutul lunii aprilie se afla pe locul 7 în topul Forbes.

Cine a avut de câștigat de pe urma pandemiei de coronavirus

Al doilea miliardar care a devenit și mai bogat în ultimele luni este fondatorul Amazon, Jeff Bezos. Acțiunile gigantului au continuat să crească în vreme de pandemie cu 29%, iar conturile afaceristului s-au umplut cu încă 30 de miliarde de dolari, ajungând la un total de 146,9 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, cel mai mare câștigător ca procent este Colin Zheng Huang. Acesta este fondatorul uneia dintre cele mai mari platforme de vânzare online din China (a doua după Alibaba), Pinduoduo.

Astfel, acțiunile companiei aproape s-au dublat din 23 martie, iar antreprenorul de 40 de ani are acum în conturi 35,6 miliarde de dolari, din care 17,9 miliarde făcute doar în ultimele două luni, devenid al treilea cel mai bogat om din China.

ADVERTISEMENT

În luna aprilie, cel mai bogat om din Asia ajungea să fie Mukesh Ambani, după ce Facebook a anunțat că va investi 5,7 miliarde de dolari în Reliance Jio, o companie subsidiară unui conglomerat înființat de tatăl lui Ambani.

Per total, compania afaceristului a strâns 10 miliarde de dolari capital în mai puțin de o lună, iar averea bărbatului a ajuns la 52,7 miliarde de dolari, din care 20 de miliarde strânși în ultima perioadă.

Mai mult, publicația Forbes notează că niciunul dintre cei mai bogați 25 de miliardari nu a suferit vreo pierdere financiară din 23 martie și până în prezent, semn că pandemia de coronavirus s-a dovedit a fi un avantaj în cazul lor.

În tot acest timp, criza cauzată de coronavirus a dus la creșterea numărului celor care au rămas fără loc de muncă. De exemplu, doar în Statele Unite numărul șomerilor a ajuns la 39 de milioane, afectând un sfert din forța de muncă din SUA.

FANATIK vă prezintă în continuare cât au câștigat cei mai bogați 10 oameni din lume, potrivit Forbes, din 23 martie și până în 22 mai.

1. Jeff Bezos. Din averea de 146,9 miliarde de dolari, 29,9 miliarde au fost făcuți doar în această perioadă.

2. Bill Gates. Fondatorul Microsoft și sursa a numeroase teorii ale conspirației are o avere de 106,5 miliarde de dolari, din care 11,9 miliarde au fost făcuți între 23 martie și 22 mai.

3. Bernard Arnault. Șeful LVMH (Louis Vuitton și altele) are o avere ce totalizează 94,1 miliarde de dolari, cu 12,8 miliarde făcute în intervalul de mai sus.

4. Mark Zuckerberg. Fondatorul Facebook are în conturi 86,5 miliarde de dolari, iar 31,4 miliarde le-a făcut în ultima lună.

5. Warren Buffett. Americanul care deține Berkshire Hathaway are 66,4 miliarde de dolari strânși, iar 10,4 miliarde au fost adăugate în conturile sale în același interval.

6. Larry Ellison. Șeful Oracle se poate lăuda și el cu alte 10,4 miliarde de dolari, sumă care a fost făcută în vreme de pandemie, ajungând la o avere totală de 66,4 miliarde de dolari.

7. Steve Ballmer. Directorul executiv de la Microsoft are și el în conturi 65,4 miliarde de dolari, dintre care 14 miliarde adăugate între 23 martie și 22 mai.

8. Larry Page. Co-fondatorul Google are ceva mai puțini bani în conturi, respectiv 63,6 miliarde, sumă completată cu 14,2 miliarde în ultima lună.

9. Sergey Brin. Acesta este celălalt fondator al Google, iar magnatul a făcut în vreme de pandemie 13,7 miliarde de dolari, ajungând la o sumă totală în conturi de 61,3 miliarde de dolari.

10. Amancio Ortega. Fondatorul Inditex (care cuprinde, printre altele, Zara), are în conturi 60,5 miliarde de dolari, dintre care 5,2 miliarde de dolari realizați doar în ultima lună.

ADVERTISEMENT
Tags: