Life

Cât costă același iepuraș de ciocolată în România față de Anglia. Diferența de preț te lasă fără cuvinte. “Suntem o țară de proști”

Cât de mult costă același iepuraș de ciocolată în România față de Anglia. Diferența de preț este uriașă. Oamenii au fost revoltați.
11.04.2024 | 08:01
Cat costa acelasi iepuras de ciocolata in Romania fata de Anglia Diferenta de pret te lasa fara cuvinte Suntem o tara de prosti
Cât costă același iepuraș de ciocolată în România față de Anglia. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Un bucătar român care trăiește în Anglia a spus cât costă același iepuraș de ciocolată în România. Este o diferență de preț destul de mare, la noi în țară fiind mult mai scump.

Cât costă același iepuraș de ciocolată în România față de Anglia

Bucătarul trăiește în Oxford, acolo unde și muncește. Acesta a publicat în mediul online diferența de preț dintre un iepuraș de ciocolată din România, în comparație cu același produs achiziționat din Anglia.

ADVERTISEMENT

Produsul este fabricat de aceeași companie, având aceeași greutate, însă prețul lui este mult mai mare în România. Postarea românului a șocat pe toată lumea.

Mihai Andrei Tudose a făcut o fotografie pentru a le arăta oamenilor diferența imensă de preț pentru iepurașul de ciocolată. Acesta a fotografiat produsul de pe raftul unui supermarket Tesco din Marea Britanie. Acesta a fost comparat cu prețul produsului în România.

ADVERTISEMENT

La Tesco, prețul iepurașului este de 5 lire sterline, adică aproximativ 25 de lei. La noi în țară, în schimb, pentru aceeași figurină de ciocolată, care are același gramaj, costă 56,99 lei, adică aproape dublu față de Oxford.

Mulți au fost revoltați să vadă că diferența de preț este atât de mare, din moment ce salariile din România sunt mult mai mici decât cele din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

“Pentru că postarea mea a devenit virală, ce-i drept din greșeală, îmi cer scuze marilor lanțuri de magazine ce vin cu oferte extraordinare pentru România. V-am stricat combinațiile, nesătuilor!

Sper pe viitor cât mai multă lume să ‘deranjeze’ cu adevărul în ceea ce nu este în regulă în România. Poate așa într-o bună zi diaspora nu va mai fi diaspora”, a scris românul pe rețelele sociale.

ADVERTISEMENT

Românii, comentarii acide despre prețurile din țară

După ce au văzut postarea românului, internauții au comentat în număr mare. Românii au fost intrigați să vadă că diferența de preț dintre cele două țări, pentru un iepuraș de ciocolată, este atât de mare.

În timp ce unii au încercat să facă haz de necaz, o altă persoană a calculat cât trebuie să muncească un român cu salariul minim pe economie pentru a-și putea permite figurina de ciocolată.

“Salar minim pe economie în România este 2079 net. Luna aprilie are 176 ore lucrătoare, deci 2079 ÷ 176 = 11, 8 lei pe oră net salar minim România.

57 lei un iepuraș împărțit la 11, 8 lei pe o oră de muncă rezultă 4,8 ore muncite in România pentru a cumpăra un iepuraș! În UK cu o oră de muncă cumperi minim 2 iepurași (salar minim pe economie UK ),  E japcă pe față. Suntem o țară de proști”, a scris un utilizator.

“Păi și normal, astea de aici au aur înăuntru”, “În România sunt adevărați”, “E o nebunie totală”, “Ce este de mirare, așa a fost dintotdeauna! Salarii de 3 ori mai mici și preturi duble!”, au mai scris utilizatorii.

ADVERTISEMENT
Tags: