News

Românii vor lua cu asalt o stațiune de pe litoralul românesc pe 1 Mai. Prețurile la cazare au scăzut cu 50%

O stațiune de pe litoral va fi invadată de turiști pe 1 Mai, în condițiile în care prețurile la cazări au scăzut cu 50% față de sezonul estival.
24.04.2024 | 21:51
Romanii vor lua cu asalt o statiune de pe litoralul romanesc pe 1 Mai Preturile la cazare au scazut cu 50
Românii vor lua cu asalt o stațiune de pe litoralul românesc pe 1 Mai. Prețurile la cazare au scăzut cu 50%. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

A mai rămas o săptămână până la vacanța de 1 Mai, astfel că turiștii așteaptă cu nerăbdare să ia calea litoralului, în timp ce patronii hotelurilor își freacă mâinile de bucurie. Ar fi așteptați în această zonă a țării peste 80.000 de turiști în câteva zile, în special în stațiunile vedetă Vama Veche și Mamaia.

Românii vor lua cu asalt o stațiune de pe litoralul românesc pe 1 Mai

Cu toate acestea, așa cum arată Observatornews.ro, cea mai aglomerată stațiune va fi Costinești, mai ales că tinerii sunt așteptați aici cu un festival de muzică trap ce va dura trei zile. Astfel, organizatorii așteaptă aproximativ 14.000 de participanți în fiecare zi de festival.

ADVERTISEMENT

”Sunt confirmaţi, în momentul de faţă, peste 14.000 de participanţi în fiecare zi de festival. Este toată marea listă de muzică urban din România. Plus Offset care este anunţat şi va fi în ziua de duminică cu un show foarte, foarte puternic. Lucrăm pentru asta de circa o săptămână”, a explicat producătorul de evenimente Alexandru Baculea.

Așa cum era de așteptat, majoritatea turiștilor vor fi tineri din generația Z. Dragoș Apostoliceanu, administratorul unei pensiuni din Costinești, spune că gradul de ocupare este undeva la peste 60%. Cu toate acestea, hotelierii din Costinești cred că această cifră va urca în următoarele zile.

ADVERTISEMENT

Tinerii vor lua cu asalt stațiunea Costinești de 1 Mai

”Gradul de ocupare este cel aşteptat. Avem undeva la 60% şi în mod sigur pe last minute o să fim plini. Am simţit un suflu proaspăt. Se vede un vibe pozitiv. Este categoria clasică din Costineşti, în marja de 15-18 ani, la asta ne aşteptăm, ei sunt majoritatea. Preţurile, mai mici cu 50% faţă de sezonul estival”, a declarat Dragoș Apostoliceanu conform sursei citate.

Totodată, proprietarii de pensiuni spun că oamenii sunt atrași de prețurile foarte mici din această perioadă, de fapt o reducere de 50% față de sezonul estival. ”Preţurile sunt foarte mici perioada aceasta. Este o reducere de 50% faţă de sezonul estival. Reduceri la grupuri, la perioada de timp”, a explicat Ana Bolboceanu.

ADVERTISEMENT

Inclusiv restaurantele și-au adaptat meniurile noilor cerințe din această perioadă. Ca de obicei vedeta rămâne calcanul, alături de biban și de scoici. ”Cele mai comandate produse de peşte sunt calcanul, care este vedeta restaurantului, scoicile şi bibanul”, povestește ospătarul Paul Burlacu.

Tarifele pentru o noapte de cazare în Costinești pornesc de la 100 de lei, dar pot ajunge la 1.000 de lei pentru pretențioși. Chiar și așa, turismul de pe litoralul românesc este la cele mai scăzute cote din ultimii ani, pentru că tot mai mulți oameni preferă să plece în străinătate unde la prețuri corecte găsesc condiții de 10 ori mai bune.

ADVERTISEMENT

”Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna august 2022 au însumat 453,6 mii persoane, cu 7,9% mai puține față de cele din august 2021. Județul Constanța a înregistrat cele mai multe sosiri de turiști față de celelalte județe, în luna august 2022, de 3,3 ori mai multe decât în municipiul București și de 3,2 ori mai multe decât în județul Brașov”, transmiteau reprezentanții Direcției Județeane de Statistică (DJS) Constanța în urmă cu un an.

ADVERTISEMENT