News

Cât costă o noapte de cazare în Mamaia în minivacanța de Sfânta Maria 2023. Prețul nu e deloc mic

Luna august vine cu noi creșteri de prețuri pe litoralul românesc. Cât vor plăti turiștii pentru o noapte de cazare în Mamaia?
01.08.2023 | 08:08
Cat costa o noapte de cazare in Mamaia in minivacanta de Sfanta Maria 2023 Pretul nu e deloc mic
Cât costă o noapte de cazare în Mamaia în minivacanța de Sfânta Maria 2023. Sursa foto: blog.dertour/ Aleksandar-Todorovic
ADVERTISEMENT

Cât costă o noapte de cazare în Mamaia în minivacanța de Sfânta Maria 2023. Hotelierii se așteaptă ca litoralul să fie și mai plin în weekend-ul prelungit de la jumătatea lunii august.

Cât costă o noapte de cazare în Mamaia în minivacanța de Sfânta Maria 2023

Românii se vor bucura de patru zile libere, după ce data de 14 august a fost stabilită drept zi punte de Guvern. Astfel, bugetarii vor avea parte de o minivacanță de sâmbătă, 12 august, până marți, 15 august.

ADVERTISEMENT

Pentru că mulți dintre turiști vor alege meargă la mare, trebuie să știe ce prețuri îi așteaptă. Serviciile pe litoralul românesc s-au scumpit semnificativ, de la jumătatea lunii iulie, cu aproximativ 20 la sută, așa cum era de așteptat.

Minivacanța de Sfânta Maria va sosi cu noi creșteri de prețuri.  Turiștii care aleg să vină pe litoralul românesc vor plăti mai mult pentru șezlonguri, mâncare, băuturi, dar și pentru camerele de hotel.

ADVERTISEMENT

Oferte pentru turiștii care ajung pe litoral

Trebuie menționat că există și proprietari de hoteluri care au decis să pregătească reduceri pentru turiști. Totodată, există diverse oferte care includ spa sau anumite activități menite să atragă românii pe litoral.

De exemplu, la un hotel de 4 stele din Mamaia, cei care stau peste trei sau patru nopți beneficiază de o reducere de 15 la sută, potrivit Observator News. Și hotelurile de 3 stele au pregătit oferte pentru următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT

„Noi oferim o cameră de exemplu de tip family la acelaşi preţ pe care îl are o cameră standard, pratic reducerea înseamnă aproape 50%​.”, a declarat Iulian Tenie, manager unui hotel de trei stele pentru Observator.

Cei care au în plan să își petreacă minivacanța de Sfânta Maria în stațiunea Mamaia, trebuie să știe că prețul pentru o noapte de cazare pornește de la 340 de lei la hotelurile de 3 stele, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Dacă alegeți unități de cazare de patru stele, tarifele sunt între 500 și 800 de lei pentru o noapte. Prețurile mai mici se găsesc în sudul litoralului. Vorbim de 200-250 de lei pe noapte. Însă și aici pot ajunge până la 1.200 de lei/noapte în cazul unităților cu servicii all inclusive.

 

ADVERTISEMENT