News

Cât costă o noapte la domul cu jacuzzi din Maramureș. E noul trend în materie de turism

Arată precum niște igluuri sau jumătăți de minge de fotbal și sunt considerate casele viitorului. Un român a avut ideea să le construiască și să le închirieze cu ziua.
14.01.2024 | 18:24
Cat costa o noapte la domul cu jacuzzi din Maramures E noul trend in materie de turism
Așa arată domurile care se pot închiria în Maramureș / Foto: Sky Dome Facebook
ADVERTISEMENT

În inima Maramureșului, în satul Berința, un român a avut ideea de a deschide primul complex hotelier format din căsuțe de tip dom geodezic.

Închirierea unui dom costă 600 de lei pe noapte

Cu lumină naturală de la răsărit până la apus, căsuțele beneficiază de condiții de cinci stele, inclusiv un minijacuzzi. În plus, sunt situate în mijlocul unui adevărat paradis, cu o priveliște de vis.

ADVERTISEMENT

Domurile pot fi închiriate cu 600 de lei pe noapte, însă prețurile diferă în funcție de pachetele pe care clienții le solicită.

Ideea deschiderii unei astfel de afaceri îi aparține lui Nicolae Hosu, care spune că a vrut să împărtășească frumusețea Maramureșului și cu alți conaționali.

ADVERTISEMENT

”Am dorit ca şi altă lume să cunoască Maramureşul nostru exact aşa cum este el, frumos, tradiţional. Fiecare dintre domuri este personalizat cu câte un minijacuzzi care va fi funcţional cât de curând”, a declarat administratorul complexului, pentru Observator.

Căsuțele cu acoperiș supradimensionat, la mare căutare

Un alt stil la modă este cel al căsuțelor de tip A Frame. Este vorba despre construcții pe structură ușoară, cu un acoperiș supradimensionat. O astfel de căsuță are o capacitate de șase persoane și poate fi închiriată cu 1.250 de lei pe noapte.

ADVERTISEMENT

Radu a stat 20 de ani în străinătate și a revenit în țară pentru a-și investi aici banii. El spune că afacerea merge foarte bine și se gândește chiar s-o extindă.

”Am vrut să schimbăm un pic viaţa. Am fost plecaţi timp de 20 de ani copiii începeau şcoala şi am decis să aducem copiii în ţara noastră. 

ADVERTISEMENT

Cabana asta e cu jacuzzi, 1.250 lei pe noapte. Momentan avem trei şi să vedem cum decurg treburile, poate mai facem”, a declarat Radu Gheorghe, administrator al complexului.

Cazarea la aceste căsuțe este recomandată mai ales în cazul familiilor cu copii, datorită faptului că lumina naturală pătrunde în interiorul imobilului de-a lungul întregii zile.

ADVERTISEMENT