Life

O vacanță de sărbători la Poiana Brașov, mai scumpă decât una în Thailanda. Cât costă o singură noapte de cazare

O vacanță de sărbători la Poiana Brașov, mai scumpă decât una în Thailanda. O singură noapte costă cât un sejur complet.
25.12.2023 | 16:40
O vacanta de sarbatori la Poiana Brasov mai scumpa decat una in Thailanda Cat costa o singura noapte de cazare
Cât de mult costă o vacanță la Poiana Brașov de sărbători. Sursa foto: Hepta/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O vacanță de sărbători în Poiana Brașov este mai scumpă decât una în Thailanda. O singură noapte de cazare, la de trei stele, costă chiar și în jur de 4.000 de lei. Prețurile sunt mult mai mici în alte țări.

O vacanță de sărbători la Poiana Brașov e mai scumpă decât una în Thailanda. Câți bani îți trebuie pentru o singură noapte

În perioada sărbătorilor, mulți români aleg să plece în vacanță fie în stațiunile de la noi din țară, fie peste hotare. Atunci când vine vorba despre unele destinații din România, însă, prețurile sunt piperate.

ADVERTISEMENT

O tânără a povestit, în mediul online, că a vrut să meargă în Poiana Brașov pentru zece zile, de Crăciun și Revelion. Aceasta a fost șocată să vadă cât de mult costă sejurul la unele hoteluri de trei stele.

De exemplu, pentru o singură noapte, se poate ajunge chiar și la suma de 4.525 de lei. Atunci când a văzut cât de mult costă o vacanță la munte în România, femeia și-a dat seama că ofertele pentru alte țări sunt mai bune. Așa a ajuns să le consulte pe cele din Bulgaria sau Austria.

ADVERTISEMENT

Unele oferte din Innsbruck, Austria, încep de la prețul de 2.500 de lei pentru șase nopți. Prețurile sunt tot pentru hoteluri de trei stele. Mai mult, pentru doar 850 de lei, poți sta o săptămână în Bansko, Bulgaria.

“Caut pe Booking o cameră pentru o seară, la Poiana Brașov. Și ce îmi văd ochii? Prețul pentru o cameră la un hotel de 3 stele a ajuns să coste 4.525 de lei pentru o noapte. O singură noapte de cazare, 27 spre 28 decembrie!

ADVERTISEMENT

Ei bine, de banii ăștia mă duc liniștită în Austria, la Innsbruck, și îmi mai rămân să merg o săptămână la bulgari și să iau cadouri de Crăciun. Sau stau o lună la bulgari”, a spus tânăra, potrivit Adevărul.

Ce destinație a ales turista, până la urmă

Femeia a mai spus că cei care au salariul mediu, printre care și ea, nu și-ar putea permite o asemenea vacanță. Pentru a putea pleca la munte de sărbători, ar avea nevoie de 10 salarii.

ADVERTISEMENT

Aceasta a ținut să spună că cei din industria hotelieră se plâng că românii au aleg destinații de la ei din țară, însă nu o fac din cauza prețurilor exagerate.

“Am găsit și oferte de 10.000 de euro la un hotel de 3 stele, dar și de 8.500 de euro, la 4 stele! Eu nu fur, nu mă prostituez, nu sunt nici în politică și nu am nici afaceri, ci lucrez pe salariul mediu.

Așa avea nevoie de 10 salarii, fără să mai mănânc, plătesc chirie, utilități și alte cele, doar ca să merg la noi la munte de sărbători.

Apoi, vin cei de la HoReCa, mai ales hotelierii, și se plâng că nu au clienți, se plâng ce greu le este. Păi cum să nu le fie greu când pun asemenea prețuri și alungă potențialii turiști?”, a mai spus ea.

Văzând că nu poate găsi o vacanță la preț decent în România, tânăra a optat pentru o destinație exotică. Astfel, și-a rezervat un sejur în Thailanda, care e mai ieftin decât în Poiana Brașov. A găsit oferte chiar mai ieftine de 2.000 de euro.

“Am găsit oferte în Thailanda, la hoteluri de 5 stele, sub 2.000 de euro. Soare, servicii de calitate, inclus transportul, inclus totul de la A la Z”, a mai scris femeia.

ADVERTISEMENT
Tags: