Life

Cât costă prima mașină electrică românească de lux. I se mai spune și “Tesla de Cluj”

Ce preț are ”Tesla de Cluj”, prima mașină electrică românească. Deși nu este deloc ieftină, autonomia ei i-a dezamăgit pe mulți.
20.03.2024 | 13:46
Cat costa prima masina electrica romaneasca de lux I se mai spune si Tesla de Cluj
Câți bani trebuie să scoată din buzunare cei care își doresc ”Tesla de Cluj” în garaj. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că mașinile electrice încep să câștige teren, chiar și în rândul românilor. Deși mulți le consideră scumpe, în timp, investiția se justifică. De acum încolo, românii nu vor mai fi nevoiți să caute modele internaționale de mașini electrice, căci clujenii au construit una și la noi în țară.

Prima mașină electrică produsă în România a fost deja omologată

Anul 2024 arată bine pentru iubitorii de mașini, mai ales pentru cei care vor să treacă la modelele electrice. De acum încolo, nu va mai fi nevoie ca șoferii să arunce sume mari de bani pentru modele electrice produse peste hotare. ”Tesla de Cluj” este pregătită să ia fața multor branduri auto cunoscute.

ADVERTISEMENT

La Cluj a luat naștere primul model românesc de mașină electrică. Mai în glumă, mai în serios, cei care au văzut-o deja o numesc ”Tesla la Cluj”, iar motivul este simplu. Mașina este electrică, iar designul ei este unul luxos și futurist.

Primul exemplar al mașinii electrice produse la Cluj a atras toate privirile la Sibiu. Mașina a fost prezentată la finalul săptămânii trecute la Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”. Deși a văzut recent lumina zilei, există câțiva doritori care se văd la volanul ei.

ADVERTISEMENT

”Tesla de Cluj” nu este deloc o mașină ieftină. Drept urmare, nu oricine și-o poate permite. Însă, cine vrea cu adevărat să se bucure de o mașină 90% românească, electrică și este dispus să facă sacrificii financiare, o poate avea cât de curând.

Cât costă faimoasa ”Tesla de Cluj”

Unul dintre dezvoltatorii mașinii, Florin Dehelean a declarat că există câteva persoane care și-au exprimat dorința de a intra în posesia automobilului. Deși prețul nu este deloc unul mic, mașina deja i-a convins pe români.

ADVERTISEMENT

Pentru ”Tesla de Cluj”, doritorii trebuie să bage mâna adânc în buzunar. Un astfel de model costă 450.000 de euro, o sumă deloc de neglijat. Cei care stau pe lista de așteptare pentru un astfel de model sunt doar români și clienți interni.

”Sunt doar interni, clienţi şi potenţialii clienţi. Mai mult suntem spre aria de mobilitate urbană, unde este o dorinţă de a se crea produse noi.”, a spus Florin Dehelean, potrivit gandul.ro.

ADVERTISEMENT

Viteza maximă a mașinii electrice din  Cluj este de 140 km/oră, iar autonomia ei poate ajunge și la 300 de kilometri. Având în vedere prețul său, este mai mult decât evident că nu și-o poate permite oricine. Însă, cei care dispun de o astfel de sumă se pot bucura de un automobil de lux care atrage toate privirile.

Odată cu prezența pe piață a acestei mașini, România bifează un progres uimitor în domeniul auto. ”Tesla de Cluj” este prima mașină electrică concepută și omologată la noi în țară, iar asta înseamnă că a deschis drumul pentru și mai multe invenții auto.

ADVERTISEMENT
Tags: