Life

Un român vinde Dacia 1300 pe care a transformat-o în mașină electrică. Nu e ieftină deloc, dar suma e negociabilă

Cât a ajuns să coste Dacia 1300, model electric, în anul 2024. Nu este de mirare că nu oricine își poate permite o astfel de bijuterie pe patru roți.
25.02.2024 | 12:45
Un roman vinde Dacia 1300 pe care a transformato in masina electrica Nu e ieftina deloc dar suma e negociabila
Cât a ajuns să coste Dacia 1300, model electric, în anul 2024. Sursa foto: OLX
ADVERTISEMENT

Dacia 1300 este un simbol al românilor. De-a lungul timpului, s-au spus multe povești despre ea, fiind în sine o adevărată legendă. Cei pasionați de emblemele auto vechi nu au lăsat ca identitatea Dacia să dispară, ci au adaptat-o vremurilor actuale. Așa se face că, în prezent, există un model Dacia 1300 electrică pe care cei cu dare de mână îl pot cumpăra.

Dacia 1300 a fost adaptată cerințelor actuale și a devenit un model electric

Dacia 1300 nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este una dintre mașinile emblematice ale României care, din păcate, nu prea mai poate fi zărită pe străzi. Însă, sunt și pasionați de motoare care au vrut ca esența acestei mașini să nu se stingă vreodată.

ADVERTISEMENT

Un pasionat din mașini din Ploiești a dus Dacia 1300 la rang de artă și a făcut tot posibilul pentru a o adapta prezentului. Pentru că funcționa cu un mecanism vechi, ploieșteanul a modernizat-o, astfel încât să corespundă cerințelor actuale.

Dacia 1300 din curtea bărbatului din Ploiești nu mai este deloc modelul vechi pe care îl știe toată lumea. Autoturismul a trecut printr-o serie de schimbări, iar în prezent, este o mașină electrică.

ADVERTISEMENT

Pentru a duce la capăt ideea sa de a transforma Dacia 1300 în mașină electrică, ploieșteanul a avut nevoie de ajutorul a două echipe de specialiști. Munca lor a dat roade, iar acum, mașina poate fi cumpărată de pasionații auto.

”Este prima Dacie 1300 electrică modernă. Fabricată în 1981, unic proprietar, mașina a fost restaurată anul trecut de echipa de la Coasta de Est din București și convertită electric cu ajutorul a patru specialiști de la AXD Tuning din Pitești.”, a scris proprietarul mașinii, pe olx.ro.

ADVERTISEMENT

Dacia 1300 nu se mai produce din vara anului 2004

Proiectul de restaurare a fost un adevărat succes, iar drept dovadă, mașina a ieșit pe străzile din România. Până acum, Dacia 1300 a parcurs 550 de kilometri pe drumurile de la noi din țară și nu a întâmpinat nicio problemă.

După ce a restaurat-o și a adus-o la standardele din prezent, bărbatul din Ploiești a decis să se bucure de ea un adevărat pasionat de mașini, care prețuiește simbolurile de altădată. Așa se face că mașina a ajuns la vânzare.

ADVERTISEMENT

Prețul ei nu este deloc unul mic, dar nici unul mare, având în vedere istoria mașinii, dar și munca depusă pentru a o transforma într-un exemplar electric. Prețul ei este de 20.000 de euro, dar actualul proprietar este dispus să îl negocieze.

Dacia 1300 a ajuns să fie și pe placul vedetelor de la noi. Nicolai Tand, celebru chef și concurent la ”Asia Express” conduce o mașină veche de 30 de ani. Deși și-ar putea permite orice bolid, Nicolai Tand nu se poate despărți de bijuteria lui pe patru roți.

Faimosul chef conduce zilnic mașina lui, fără să îi fie frică. Tot cu Dacia 1300 acesta merge, ori de câte ori îi permite programul, să ia și copiii de la școală.

ADVERTISEMENT
Tags: