Life

Dacia, lovitură pe piața auto europeană cu noul Spring. Deși are un design de senzație la exterior și un interior schimbat complet, noul model va rămâne cea mai ieftină mașină electrică

Cum arăta noua Dacia Spring 2024. Compania de automobile a făcut publice primele imagini cu mașina și a dezvăluit ce îmbunătățiri i s-au adus.
21.02.2024 | 16:30
Dacia lovitura pe piata auto europeana cu noul Spring Desi are un design de senzatie la exterior si un interior schimbat complet noul model va ramane cea mai ieftina masina electrica
Cum va arăta noua Dacia Spring 2024. Sursa foto: colaj Fanatik/ Dacia
ADVERTISEMENT

Lansarea noii mașini Dacia Spring 2024 a fost anunțată, iar compania a dezvăluit ce îmbunătățiri i s-au adus. Atât aspectul exterior, cât și cel interior au fost modificate, dar acestea nu sunt singurele îmbunătățiri aduse. Despre ce este vorba.

Dacia Spring 2024. Cum arată și ce îmbunătățiri i s-au adus

Noua Dacia Spring 2024 va avea un design mai robust, elemente diferite la interior, dar rămâne cea mai accesibilă mașină electrică existentă pe piață. Comenzile vor fi deschise în primăvara aceasta, în timp ce lansarea este programată pentru a doua parte a anului.

ADVERTISEMENT

Pentru prima dată de la lansarea din 2021, va fi produs și modelul cu volan pe dreapta pentru clienții din Marea Britanie. „Noul Spring deschide un nou capitol al evoluţiei sale, păstrând toate calităţile estetice care au contribuit la succesul generaţiei precedente, aducându-le însă la un nivel superior. (…)

Noul Spring adoptă noile elemente de design inaugurate de cea de-a treia generaţie a modelului Duster. Modelul beneficiază astfel de un aspect mai robust, cu mai multă personalitate, în timp ce interiorul a fost complet refăcut. Pavilionul este singura componentă a caroseriei păstrată de la generaţia anterioară”, au precizat reprezentanții Dacia, conform observator news.ro.

ADVERTISEMENT

La interior, Dacia Spring 2024, care poate fi văzută pe pagina oficială a companiei, va un detaliu specific reprezentat de două benzi negre, prezente a nivelul calandrului, cât şi transversal de-a latul hayonului, între blocurile optice spate.

Pe toate blocurile optice faţă, cu tehnologie LED, cât şi la cele din spate, va fi prezentă semnătura luminoasă în formă de Y, similară celei a noii generaţii Duster. Jantele standard, disponibile pe modelele cu motor de 65 de cai, sunt de 15”. Protecțiile din față ale portierelor sunt uşoare, simplu de instalat şi de înlocuit. Elementele din crom au fost eliminate.

ADVERTISEMENT

În ce culori va fi disponibilă mașina

De asemenea, noua Dacia Spring 2024 va fi disponibilă în șase culori, printre care noul Beige Safari şi Brick Red. Planșa de bord va fi complet nouă și va integra o gamă de ecrane digitale. „Spring dispune acum de un tablou de bord digital de 7”, color, care poate fi personalizat, disponibil pe toate nivelurile de echipare, şi de un ecran central de 10” pentru versiunile superioare.

Paleta de culori şi materialele utilizate pentru interior au fost modernizate pentru a oferi o calitate superioară, dar cu o diversitate de opţiuni esenţiale cu scopul de a controla costurile – pentru a rămâne fidel poziţionării  value for money , specifică mărcii Dacia. (…)

ADVERTISEMENT

Semnătura emblematică în formă de Y se regăseşte în forma aeratoarelor, (de culoare albă pe nivelele de echipare standard şi de culoare Copper Brown pe nivelul de echipare Extreme). Partea centrală a planşei de bord este colorată diferit, în funcţie de nivelul de echipare: Alto Grey pe versiunea Essential, Brick Red pe Expression, Kaki Lichen pe Extreme”, a mai anunțat compania.

Dacia Spring 2024 va avea un spațiu de încărcare cu volum total de 308 litri, dar și un spațiu de depozitare mai mare, cu un volum total de aproape 33 de litri. Noul model va avea YouClip, un sistem care permite fixarea a numeroase accesorii în zone cheie din habitaclu.

Are și noi sisteme de asistenţă la conducere, precum frânarea automată de urgenţă (cu detectarea vehiculelor, pietonilor, bicicliştilor şi motocicliştilor), recunoaşterea panourilor de semnalizare cu alertă de depăşire a vitezei legale, asistenţă la parcarea cu spatele, semnal pentru oprirea de urgenţă, alertă la schimbarea benzii de circulaţie, asistenţă la menţinerea benzii  de circulaţie, sistem de supraveghere a atenţiei şoferului şi apel de urgenţă (eCall).

ADVERTISEMENT