Life

Cât costă să faci nunta pe plajă în România. Ce taxă trebuie să plătești în 2023

Cât costă dacă vrei să ai o nuntă pe plajă în România, în anul 2023. Trebuie să plătești o taxă, iar locurile sunt puține.
11.06.2023 | 15:23
Cat costa sa faci nunta pe plaja in Romania Ce taxa trebuie sa platesti in 2023
Cât costă o nuntă pe plajă în 2023. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Din ce în ce mai mulți miri din România își doresc să aibă o nuntă pe plajă. Pentru asta, trebuie să plătească o taxă substanțială, însă asta nu îi împiedică. Organizatorii au agendele pline, iar locurile sunt limitate.

Cât costă o nuntă pe plajă în România. Ce taxă trebuie plătită

Toți mai mulți îndrăgostiți din România visează la o nuntă pe plajă. Și dacă nu este în Thasos, acolo unde prețurile ajung și la 1000 de euro, și litoralul românesc este la fel de ofertant. La noi, se plătește, de asemenea o taxă, dar aceasta este una semnificativ mai mică.

ADVERTISEMENT

Astfel, în ciuda faptului că trebuie să scoată din buzunar aproximativ 2000 de lei, pe care îi cere primăria, mirii nu vor să renunțe la ideea de a avea o nuntă pe plajă. Organizatorii de evenimente au listele pline, iar locurile sunt limitate.

Pe lângă taxă, trebuie să mai achite decorul, florile, mâncare pentru invitați și, după caz, și cazarea, dar nimic nu îi împiedică. Locurile preferate vara aceasta sunt plajele din stațiunile Mamaia-Nord, Năvodari, Olimp şi Vama Veche.

ADVERTISEMENT

„Tot ce ţine de eveniment este inclus în pachetele noastre, mâncare, băutură, servicii extra, candy bar. Astfel ei trebuie să se ocupe doar de detaliile cele mai simple, cum ar fi să-şi aleagă ţinutele, muzica”, a dezvăluit Loredana Florea, organizator evenimente, pentru observatornews.ro. 

Un inconvenient pentru cei care vor o nuntă pe plajă este că, deși legea le permite din anul 2020, mirii care nu sunt din Constanța trebuie să-și facă viză de flotant sau să meargă însoțiți de ofițerul stării civile din orașul natal.

ADVERTISEMENT

De ce se îndreaptă mirii către nunțile de pe litoral

Motivele pentru care oamenii vor să aibă parte de o nuntă pe plajă sunt multiple. Pe unii marea i-a adus împreună și i-a vegheat în timp ce-și făceau cele mai frumoase amintiri. Este și cazul Anei și  a luiAurel, care și-au unit destinele pe litoral, după o relație de 10 ani.

„Suntem crescuţi aici în Constanţa şi automat avem foarte multe amintiri pe plajă. Ne-am dorit să fie ceva diferit faţă de ceea ce ar fi fost dacă la primărie sau casa căsătoriilor. Mi se pare un moment mai special şi un spaţiu diferit, cum a zis şi Ana, mai relaxant”, au declarat cei doi miri, care și-au dorit o ceremonie ca în filme.

ADVERTISEMENT

Invitații lor au venit și din alte orașe, dar ideea de nuntă pe plajă i-a încântat. „Mi se pare o idee frumoasă, chiar mă gândesc să fac şi eu la fel. Mi se pare ceva simplu şi inedit”, a spus cineva, conform sursei citate anterior.

ADVERTISEMENT
Tags: