Life

Cât costă să faci Paștele la o pensiune din Bucovina în 2024. Prețurile sunt considerate piperate de unii români

Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru a-ți petrece Paștele în Bucovina. Prețurile nu sunt deloc pentru toate buzunarele.
17.04.2024 | 07:40
Cat costa sa faci Pastele la o pensiune din Bucovina in 2024 Preturile sunt considerate piperate de unii romani
Cât te costă un Paște în Bucovina, în 2024. Sursa foto: Pixabay, Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Mult a fost, puțin a mai rămas până la Paște. Anul acesta, Învierea Domnului este pe 5 mai, ceea ce înseamnă că românii se vor bucura de o minivacanță. Cei care nu vor să stea acasă, pot opta pentru diverse escapade în unele dintre cele mai frumoase zone ale țării noastre.

Bucovina, una dintre destinațiile preferate de români pentru perioada Paștelui

Ca în fiecare an, românii se organizează din timp pentru Paște. Cei care au luat în calcul varianta unei minivacanțe petrecute departe de casă, și-au făcut rezervare cu luni înainte.

ADVERTISEMENT

De obicei, de Paște, românii optează pentru destinații autohtone, unde se mai păstrează anumite tradiții. Aici, majoritatea unităților de cazare sunt ocupate în totalitate. Tocmai din acest motiv, doar norocoșii mai au șanse să găsească ceva.

Una dintre cele mai căutate destinații de către români este Bucovina. Pensiunile din zonă sunt ocupate aproape la capacitate maximă. Chiar dacă prețul nu este deloc unul mic, românii nu s-au uitat la bani.

ADVERTISEMENT

În Bucovina, câteva zile petrecute de Paște concurează la preț cu escapadele peste hotare. Însă, în această perioadă, românii nu prea vor să audă de destinații exotice sau internaționale, ci preferă să păstreze tradiția.

Cât costă o noapte de cazare, în 2024, la pensiunile din Bucovina

Românii care vor să își rezerve acum cazare în Bucovina, trebuie să știe că prețurile nu sunt deloc unele mici. Potrivit wowbiz.ro, în funcție de facilitățile incluse, românii vor plăti între 60 și 116 euro pe noapte.

ADVERTISEMENT

Un pic mai scumpe sunt pensiunile de patru stele, care pun la dispoziția turiștilor anumite facilități. Cei care vor să se bucure de cazare de Paște aici, trebuie să scoată din buzunar între 84 și 197 de euro pe noapte.

Deși prețurile nu sunt pentru orice buzunar, românii nu stau prea mult pe gânduri. Zona îi atrage pe toți datorită peisajelor, dar și tradițiilor care se păstrează de ani de zile.

ADVERTISEMENT

De la mâncăruri alese, până la datini din străbuni, toate îi așteaptă pe turiști de Paște. În funcție de preferințe, dar și de buget, unii români pot să mai găsească pensiuni libere chiar și acum, cu doar câteva zile înainte de Paște.

Cei care vor să îmbine utilul cu plăcutul, adică să se relaxeze, dar să și viziteze câteva obiective, trebuie să știe că Bucovina nu duce lipsă de așa ceva. În zonă există Mănăstirea Putna, Vatra Dornei, Cetatatea de Scaun a Sucevei sau Mănăstirea Voroneț.

ADVERTISEMENT