Fotbal international

Cât costă un bilet la meci în Premier League! Fanii lui Arsenal scot 97 de lire din buzunar pentru a-și susține favoriții

09.02.2020 | 22:59
Cat costa un bilet la meci in Premier League Fanii lui Arsenal scot 97 de lire din buzunar pentru asi sustine favoritii
Fanii lui Arsenal Londra au parte de cele mai scumpe bilete din Premier League
ADVERTISEMENT

Premier League este considerat de experții din fotbal cel mai important campionat de fotbal din lume. Drept dovadă, bugetele de sute de milioane de euro de care dispun echipele, la care se adaugă miliardele de euro din drepturile TV.

Așadar, nu e de mirare că suporterii britanici scot din buzunar sume extrem de mari pentru a asista la meciurile echipelor favorite.

ADVERTISEMENT

Arsenal, cel mai scump bilet din Premier League: 540 de lei

Jurnaliștii britanici de la Daily Star au alcătuit un top al celor mai scumpe bilete din Premier League, în funcție de echipă. Ca referință a fost luat prețul celui mai ieftin bilet pe stadion pentru un meci considerat important.

Concret, la un meci Arsenal Londra – Manchester United, cel mai ieftin bilet disponibil va fi 97 de lire (540 de lei). La un meci mai puțin interesant, prețurile scad cu aproximativ 100 de lei, însă tot rămân la un nivel pe care nu multă lume și-l permite.

ADVERTISEMENT

Tottenham ține aproape de prețurile practicate de Arsenal Londra

Nu doar Arsenal Londra se vinde scump. Tottenham Hotspur practică prețuri minimale la bilete care încep de la 88 de lire (490 de lei)! Alte echipe puternice ale campionatului, cum ar fi Liverpool, Manchester United, Chelsea Londra sau Manchester City au prețuri mult mai accesibile.

Concret, fanii lui Liverpool vor fi nevoiți să scoată din buzunar 59 de lire (330 de lei), fanii lui Chelesa aproximativ 76 de lire (425 de lei), în timp ce Manchester United 58 de lire (324 de lei) și Manchester City 65 de lire (360 de lei) au prețuri acceptabile.

ADVERTISEMENT
  • 1524 de euro (1293 de lire – 7245 lei) e salariul minim pe economie în Marea Britanie

Bournemouth și Burnley, cele mai ieftine bilete din Premier League

La polul opus, formațiile Bournemouth (38 de lire 210 lei) – și Burnley (35 de lire – 195 lei) practică cele mai reduse prețuri la bilete.

  • 1300 de lei net e salariul minim pe economie în România

Comparativ, în Casa Pariurilor Liga 1, CFR Cluj este una dintre echipele care și-a obișnuit fanii cu bilete extrem de scumpe la meciurile importante. În Liga Campionilor, prețurile practicate de CFR variau între 150 de lei și 1000 de lei. La un derby cu FCSB, un bilet în peluză variază între 35 și 70 de lei, însă la tribună prețul începe de la 70 de lei.

ADVERTISEMENT

La derby-ul Dinamo – FCSB, din 16 februarie, cel mai ieftin bilet costă 20 de lei, în PCH. La tribună, prețurile încep de la 55 de lei.

  • 9.68 miliarde de euro e valoarea Premier League (Anglia)
  • 6.07 miliarde de euro e valoarea Primera Division (Spania)
  • 5.41 miliarde de euro e valoarea Serie A (Italia)
  • 3.67 miliarde de euro e valoarea Ligue 1 (Franța)
  • 4.90 miliarde de euro e valoarea Bundesliga (Germania)
  • 201 milioane de euro e valoarea Ligii 1 Casa Pariurilor (România)
ADVERTISEMENT
Tags: