News

Cât costă un buchet de flori pentru prima zi de școală. Prețul nu e mic, părinții trebuie să scoată bani frumoși din buzunare

Copiii, dar și părinții din România, se pregătesc de prima zi de școală. Cât costă un buchet de flori pe care cei mici îl vor da profesorilor și învățătorilor.
10.09.2023 | 09:30
Cat costa un buchet de flori pentru prima zi de scoala Pretul nu e mic parintii trebuie sa scoata bani frumosi din buzunare
Cât costă un buchet de flori pentru prima zi de școală. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cât costă un buchet de flori pentru prima zi de școală? Sute de mii de părinți se gândesc deja la festivitățile de luni, 11 septembrie, prilejuite cu ocazia începutului noului an școlar 2023-2024. Aceștia vor să ofere un mic cadou dascălilor care îi vor îndruma pe cei mici.

Cât costă un buchet de flori pentru prima zi de școală

În mai puțin de două zile, peste 2,9 milioane de elevi vor reveni în bănci pentru un nou an școlar. În România, o tradiție spune că cei mici se prezintă la reîntâlnirea cu dascălii având câte un buchet de flori.

ADVERTISEMENT

Comercianții sunt conștienți de faptul că luni, 11 septembrie, este o zi extrem de profitabilă. Încă din aceste zile premergătoare weekendului, în țară au intrat deja o mulțime de TIR-uri încărcate cu flori din state precum Olanda, Columbia sau Ecuador.

Într-o primă fază, pentru că e important ca florile să ajungă ”fresh” la clienți, ele sunt ținute la 3 grade Celsius pentru a se menține proaspete până în ziua când începe școala.

ADVERTISEMENT

Apoi, toate aceste flori, de diferite tipuri, urmează să ajungă în florării. Aici, se fac deja buchetele pentru începutul de an școlar. Se stabilesc și prețurile, unele destul de piperate pentru buzunarul românilor.

Prețul de pornire al unui buchet simplu pleacă de la 50 de lei. Un singur fir de trandafir se vinde cu cel puțin 10 lei. Tot atât costă și firul de crizantemă. Un crin este și mai scump și poate ajunge la 30 de lei, iar gerbera de la 6 lei firul.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, un buchet nu are cum să coste mai puțin de 50 de lei, spun florarii, citați de Știrile ProTV. ”Ne chinuim la prețurile de azi. Ne chinuim să facem un buchet de 50 de lei. Adică este minimul ce putem să oferim”, afirmă un manager de florărie.

Prețul florilor, mai mare în 2023

La fel ca toate celelalte produse, și florile s-au scumpit considerabil în 2023. Spre exemplu, anul trecut, la florăriile din Capitală, în prima zi de școală, un fir de trandafiri costa 6 lei.

ADVERTISEMENT

Dacă vorbim de aranjamente, în 2022, prețul unui buchet pornea de la 25 de lei și putea atinge 45 de lei. Pentru aranjamente florale mai speciale, prețul putea crește până la 60 – 70 de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: