Life

Cum trebuie îmbrăcat copilul în prima zi de școală. Sfaturile specialiștilor

Sfaturi utile de la specialiști despre cum să îmbraci adecvat copilul în prima zi de școală. Ce culori se poartă toamna aceasta pentru micuți.
09.09.2023 | 08:38
Cum trebuie imbracat copilul in prima zi de scoala Sfaturile specialistilor
Cum îmbrăcăm adecvat copiii pentru prima zi de școală. Sursa foto/instagram/minkids.ro. Fotomontaj/Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Cum să îmbraci adecvat copilul în prima zi de școală? Mulți părinți își pun această întrebare. Iar FANATIK vine și cu răspunsul, de la specialiști. Ce culori se poartă, dar și ce ar trebui să evite părinții în alegerea ținutelor de școală, vă spun experții in domeniul fashion.

Cum alegem corect obiectele vestimentare pentru prima zi de școală

Toamna se numără bobocii, dar se scot și ținutele pentru școală la control. Fie că vorbim despre uniforme, sau pur și simplu școala permite ținute normale, părinții acordă atenție detaliilor. Dar care sunt obiectele vestimentare cele mai căutate în această perioadă de părinți. Specialiștii ne spun care sunt obiectele vestimentare cheie care nu ar trebui să lipsească din garderoba celor mici.

ADVERTISEMENT

“Depinde foarte mult de tipul de școală, deoarece unele impun uniformă, altele nu. Pantalonii și fustele sunt esențiale pentru școlile care impun o uniformă. Pantalonii kaki, cei de culoare bleumarin sau gri sunt adesea populari. Fustele plisate sau cele în carouri sunt, de asemenea, potrivite pentru fetițe.

La tipul acesta de fuste de asortează de regulă cămăși simple, albe, sau în nuanțe neutre. Cămășile polo sau cămășile cu guler sunt adesea necesare pentru uniformele școlare. Ele pot veni în culori standard precum alb, bleumarin sau verde.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește imprimeul, nu putem să nu menționăm tartan-ul, sau carourile, care sunt la mare căutare în special toamna. Puloverele și cardiganele sunt utile pentru zilele mai reci. De asemenea pot fi necesare dacă uniforma școlii include un pulover sau un cardigan cu logo-ul școlii”, a declarat Cătălin Stancu, fondator site articole pentru copii, în exclusivitate pentru FANATIK.

Cum accesorizăm cu bun gust ținutele celor mici

Atunci când vine vorba de accesorizarea ținutelor pentru școală, lucrurile se mai complică. În special dacă cel mic are înclinație către modă. Cu toate acestea, părinții pot apela la diverse trucuri, pentru a-i mulțumi pe micuți și în același timp, să fie o ținută adecvată pentru școală. Specialiștii ne recomandă să nu exagerăm cu nuanțele stridente, cu bijuterii ori cu fundiție multicolore.

ADVERTISEMENT

“Dacă e să vorbim de accesorii, includem aici și încălțămintea. La acest capitol, depinde de preferințele fiecăruia și de școală, bineînțeles. Dacă vorbim de o uniformă strictă, părinții vor opta pentru pantofi negri, maro sau gri. Dacă discutăm despre ținute mai permisive, atunci se poate adăuga un strop de culoare, cum ar fi roșu, violet, albastru roial sau chiar roz pudrat pentru fetițe.

În plus, ținutele celor mici pot fi accesorizate foarte frumos cu o pereche de șosete mai deosebite, care vor scoate ținuta din anonimat. Iar la capitolul accesorii nu putem uita de ghiozdane. Iar aici, de regulă, cei mici au ultimul cuvânt.

ADVERTISEMENT

De la culoare, la formă și model, ghiozdanele și gențile pentru școală sunt cele care dau un accent mai interesant ținutei. Pentru domnișoare, recomand accesorii de bun gust, cum ar fi bentițe ori funde pentru păr. Cu mențiunea că acestea ar trebui să nu fie alese în nuanțe stridente ori cu pietre multe, strălucitoare”, a mai spus Cătălin Stancu, fondator Minikids, pentru FANATIK.

Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac părinții înainte de începerea școlii

De multe ori, părinții intră în agitația specifică perioadei dinaintea începerii anului școlar și au tendința să cumpere compulsiv. Specialiștii ne sfătuiesc că ar fi indicat ca shopping-ul pentru cei mici să nu se facă nici prea devreme, în special pentru micuții mai pretențioși. În plus, trebuie acordată o atenție deosebită materialelor din care sunt confecționate obiectele vestimentare.

“Părinții fac de regulă două greșeli atunci când vine vorba de achiziționarea hăinuțelor pentru cei mici. Fie au tendința să cumpere cu mult timp înainte diverse articole, iar înaintea începerii școlii se trezesc cu surprize. Mai ales dacă micuțul este mai ‘mofturos’, există posibilitatea ca hainele respective să nu îi mai placă. Ori se lasă pe ultima sută de metri și cumpără ce se găsește.

Trebuie să ne amintim faptul că hăinuțele pentru copii pot fi cumpărate și în timpul anului școlar. Un alt aspect de care părinții trebuie să țină cont este alegerea corectă a materialelor din care sunt confecționate hainele celor mici. În special în sezonul rece, materialele cele mai bune sunt lâna, bumbacul, muselina. Părinții trebuie să fie atenți și la dimensiunea articolelor vestimentare, la mărimi, iar materialele să fie calitative”, a mai declarat Cătălin Stancu.

ADVERTISEMENT