Life

Cât costă un vin fiert sau pomana porcului la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei. Programul târgului din Sectorul 6

S-a deschis Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei. Cât scot bucureștenii din buzunar pentru un pahar de vin sau langoși
30.11.2023 | 17:26
Cat costa un vin fiert sau pomana porcului la Targul de Craciun din Parcul Drumul Taberei Programul targului din Sectorul 6
Cât costă un pahar de vin la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei Sursa foto: Facebook, Pixabay
ADVERTISEMENT

Anul acesta, Sectorul 6 al Capitalei a furat startul la distracție. Cei care locuiesc în București au putut să se bucure, începând de ieri, de Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei. Din peisaj nu au lipsit nici comercianții care îi așteaptă pe bucureșteni cu fel de fel de preparate.

Târgul de Crăciun din Drumul Taberei, primul deschis din Capitală

Primarul Sectorului 6 din București pare că vrea să ducă mai departe tradiția de anul trecut. Începând de ieri, s-a deschis oficial Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei sau, așa cum este cunosc, ”West Side Christmas Market”.

ADVERTISEMENT

Deschiderea a fost una cu mare fast, pe măsura atmosferei. Seara a fost deschisă de îndrăgitul interpret Fuego. Nu este de mirare că oamenii aproape că s-au călcat în picioare în fața scenei.

Dincolo de concerte și activități pentru cei mici, pe bucureșteni îi așteaptă o mulțime de bunătăți specifice Crăciunului. La Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei, comercianții au ocupat demult un loc pentru căbănuțele lor.

ADVERTISEMENT

Anul acesta, printre preaparatele care le fac cu ochii trecătorilor se numără langoși, plăcinte de casă, dar și sărmăluțe cu mămăligă. Nu lipsesc nici vinul fiert, ciocolata caldă sau ceaiul.

Până când pot merge bucureștenii la West Side Christmas Market

Cei mai pofticioși bucureșteni se pot delecta cu preparte delicioase pentru această perioadă, cum ar fi fasolea cu ciolan, pomana porcului sau cârnații afumați. Prețurile diferă de la comerciant la comerciant. Cei care au mers și anul trecut spun că nu sunt cu mult mai scumpe decât în anii trecuți.

ADVERTISEMENT

Astfel, cine vrea să bea un pahar de vin sau de ciocolată caldă, trebuie să scoată din buzunar 13 lei. Anul acesta, doar ceaiul mai costă 10 lei. În schimb, la mâncare, prețurile sunt un pic mai piperate.

O singură porție de sărmăluțe cu mămăligă pornește de la 30 de lei, iar fasolea cu ciolan costă 10 lei/ 100 de grame. Tot per 100 de grame este și prețul pentru pomana porcului, care începe tot de la 10 lei.

ADVERTISEMENT

Plăcintele de casă au un preț care pornește de la 15 lei, iar langoșii costă 15 lei. Preparatele de la Târgul de Crăciun sunt mult mai diverse, așa că este imposibil ca bucureștenii să nu găsească ceva pe placul lor.

În plus, West Side Christmas Market va fi deschis până în a treia zi de Crăciun. Programul lui de funcționare este de luni până vineri de la 12:30 la 22:30, iar în weekend, bucureștenii sunt așteptați în parc de la 11:00 la 22:30.

ADVERTISEMENT