Life

Cât costă urzicile la supermarket. Un kilogram este mult mai ieftin decât în piață

Cât costă urzicile la supermarket. Un kilogram are un preț mult mai mic decât în piață. Aceste plante sunt la mare căutare.
04.03.2024 | 20:49
Cat costa urzicile la supermarket Un kilogram este mult mai ieftin decat in piata
Cât costă urzicile la supermarket. Sursa foto: Hepta, Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Urzicile au apărut de curând în piețe, dar prețul lor este mult mai mic la supermarket. Sunt foarte căutate în această perioadă, iar clienții le-au găsit chiar și la jumătate de preț.

Cât costă urzicile la supermarket. Prețurile sunt mult mai mici decât în piață

În piețe au început să apară verdețurile de sezon, printre care și urzicile, însă acestea au prețuri destul de mari. Românii ajung să scoată din buzunare chiar și 60 de lei pentru un kilogram, motiv pentru care mulți le achiziționează în cantități mai mici.

ADVERTISEMENT

Un comerciant a explicat, însă, că îi ia destul de mult culesul urzicilor. Pentru a culege 2 – 3 kilograme, este nevoie de o zi întreagă, după care a doua zi se vând la piață.

În comparație cu anul trecut, prețurile din 2024 sunt duble, însă acest lucru nu-i oprește pe oameni să le cumpere, chiar dacă nu achiziționează un kilogram.

ADVERTISEMENT

“25,5 lei grămăjoara. Cam scumpe, dar nu mâncăm în fiecare zi. Mâncăm o dată la lună. De poftă, mai e şi pentru sănătate”, a spus un client, potrivit Observator News.

Prețurile sunt mari pentru cei mai mulți clienți, care dar aceștia sunt conștienți că este vorba despre o muncă destul de grea pentru cei care  culeg urzici.

ADVERTISEMENT

“Cam multişor, la pensiile noastre mici… Le mai lăsăm să crească, să fie mai ieftin”, “Sunt scumpe. Dar ştiţi ce greu se curăţă? Mă gândesc şi munca celor de la ţară”, au mai spus clienții.

Cu toate acestea, oamenii au găsit o soluție pentru prețurile mari la urzici. Clienții le-au găsit în supermarket, la jumătate de preț. O pungă ce conține 500 g de urzici costă 15 lei, de exemplu.

ADVERTISEMENT

Cei care le cumpără trebuie să le spele și să le curețe bine acasă, după care pot prepara tot felul de rețete. Este important de menționat, însă, că urzicile se înjumătățesc după procesul de fierbere.

Urzicile sunt foarte sănătoase

Rețeta cea mai preparată atunci când vine vorba de urzici este aceea care conține ouă ochiuri și mămăligă. Urzicile au un gust unic, foarte bun, dar și beneficii pentru sănătate.

“Urzicile sunt extraodinare din punct de vedere nutriţional. În primul rând, au acid folic, ceea ce îl găsim foarte rar în zona de legume şi fructe, au un aport foarte bun de vitamina A.

Dacă discutăm despre o cantitate care să ne permită nişte beneficii reale asupra sănătăţii, vorbim despre 300 de grame pe o servire, măcar de 2-3 ori pe săptămână”, a explicat nutriționistul Ionuț Ignat, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags: