ADVERTISEMENT
News

Cât de bogat este, de fapt, Traian Băsescu. E printre cei mai înstăriți candidați la Primăria Capitalei

Autor: Ana Mirea | 09.09.2020 | 21:32
Cât de bogat este, de fapt, Traian Băsescu. E printre cei mai înstăriți candidați la Primăria Capitalei
Traian Băsescu, unul dintre cei mai bogați candidați la Primăria Capitalei. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu se poate declara printre cei mai înstăriţi candidaţi la Primăria Capitalei. Pe lângă indemnizaţia de fost preşedinte, pensia specială, şi leafa de la Parlamentul European, Băsescu deţine mai multe titluri de stat care valorează aproape jumătate de milion de euro.

ADVERTISEMENT

Traian Băsescu deține două terenuri în București, ambele închiriate de la Primăria Capitalei, precum și un apartament de 250 de mp cumpărat în 2003 alături de soția sa, Maria Băsescu. Acesta mai deține și două autoturisme, un Ford B-Max și o Dacia Duster.

Ceasurile și tablourile fostului președinte însumează 171.000 de euro. În privința conturilor bancare, acesta deține împreună cu soția zece conturi în care se regăsesc aproximativ 250.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Conturile lui Traian Băsescu însumează 250.000 de euro

Adevărata avere a fostului preşedinte se regăseşte în hârtii, întrucât aceste deţine mai multe titluri de stat la Ministerul Afacerilor Publice care în total valorează 444.000 de euro.

Băsescu a dobândit şi alte avantaje ca fost şef de Stat. Mai exact, acesta a primit de la RA APPS, SPP şi Administraţia prezidenţială o reşedinţă oficială, un cabinet de lucru, doi angajaţi la cabinet, un autoturism (cu tot cu şofer personal), pază pentru locuinţă şi protecţie personală.

ADVERTISEMENT

Din calitatea de fost preşedinte Traian Băsescu mai primeşte şi o indemnizaţie anuală de 200.000 de lei (41.600 de euro), adică peste 16.500 de lei pe lună (3.400 de euro).

Tot la capitolul venituri, candidatul PMP pentru Capitală a primit până acum, din salariul de europarlamentar 41.500 de euro, în timp ce fotoliul de senator i-a adus, până în mai 2019, 12.500 de euro (1.200 de euro pe lună).

ADVERTISEMENT

La acestea se mai adaugă cupoane din titlurile de stat şi dividente care însumează în conturile acestuia şi ale soţiei aproximativ 16.500 de euro.

De asemenea, fostul preşedinte mai beneficiază de o pensie care i-a adus în ultimul an fiscal aproape 13.000 de euro, de aproape zece ori mai mult decât pensia soţiei de 1.350 de euro. Practic, Maria Băsescu primeşte o pensie minimă de 700 de lei lunar.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!