Life

Cât de des ar trebui să faci duș vara, de fapt. Explicația dermatologilor te va uimi

De câte ori e bine să faci duș, în realitate, în sezonul cald. Argumentele medicilor te vor lua prin surprindere cu totul.
30.07.2023 | 13:35
Cat de des ar trebui sa faci dus vara de fapt Explicatia dermatologilor te va uimi
De câte ori e bine să faci duș, în realitate, în sezonul cald. Argumentele medicilor te vor lua prin surprindere cu totul. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cât de des ar trebui să faci duș vara, de fapt. Explicația dermatologilor te va uimi, discuția pornind de la o dezbatere care a avut loc în cadrul unei emisiuni TV. Foarte multe persoane s-au declarat revoltate legat de acest aspect.

De câte ori e bine să faci duș, în realitate, în sezonul cald. Argumentele medicilor te vor lua prin surprindere cu totul

De câte ori e bine să faci duș, în realitate, în sezonul cald, dar și în alte perioade din an. Argumentele medicilor te vor lua prin surprindere cu totul. Răspunsul nu este cel la care se așteptau, probabil, majoritatea oamenilor.

ADVERTISEMENT

Mai exact, dermatologii recomandă curățarea corpului de 2-3 ori pe săptămână, nicidecum zilnic. Cadrele medicale susțin că nu este indicat să ne spălăm în fiecare zi pentru că pot apărea diverse probleme.

Printre acestea se numără uscarea pielii și eczema. Stratul natural de pe piele este îndepărtat de fiecare dată când facem duș și este nevoie de un timp de circa 4 săptămâni ca pielea să „construiască” unul complet nou.

ADVERTISEMENT

Acesta este unul dintre motivele pentru care oamenii au adesea pielea uscată sau iritată după duș. Așadar, experții spun că nu este nevoie să facem baie în fiecare zi pentru că nu mirosim atât de mult pe cât am crede.

Experții au mai subliniat că această recomandare depinde foarte mult de stilul de viață al fiecărei persoane în parte, de vârstă, dar și de activitatea pe care o desfășoară. Totuși, ar fi bine să intrăm în duș după ce facem sport sau mergem la sală.

ADVERTISEMENT

Dușul de 2-3 ori pe săptămână, controversat

Recomandarea dermatologilor de a face duș de 2-3 ori pe săptămână, vara, a stârnit numeroase controverse. În altă ordine de idei, doctorii mai adaugă că dușurile zilnice, dacă alegem să le facem, trebuie realizate cu apă rece sau călduță și fără gel de duș.

„De aceea atât de mulți oameni miros”, a scris o persoană pe pagina de Instagram a emisiunii Today Show, notează Mirror. „Nu mai recomandați prostiile astea. Nu avem nevoie de o persoană plină de germeni în preajma noastră”, a completat altcineva.

ADVERTISEMENT

„Faceți duș cel puțin o dată pe zi” sau „Obișnuiam să fac duș în fiecare zi, dar din 202o fac de 2-3 ori pe săptămână, iar pielea și scalpul meu sunt mai sănătoase”, sunt alte comentarii din mediul online.

ADVERTISEMENT
Tags: