Life

Cât de des e bine să tunzi gazonul din curte. Sfaturi de aur de la cei mai experimentați grădinari

De câte ori trebuie să se taie, de fapt, gazonul din ogradă. Ponturi de nota 10 direct de la cei mai buni experți în domeniu.
19.07.2023 | 14:11
Cat de des e bine sa tunzi gazonul din curte Sfaturi de aur de la cei mai experimentati gradinari
De câte ori trebuie să se taie, de fapt, gazonul din ogradă. Ponturi de nota 10 direct de la cei mai buni experți în domeniu. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cât de des e bine să tunzi gazonul din curte. Sfaturi de aur de la cei mai experimentați grădinari. Procesul de tăiere este important și transmite oamenilor cât de îngrijit este spațiul verde din spatele sau din fața casei.

De câte ori trebuie să se taie, de fapt, gazonul din ogradă. Ponturi de nota 10 direct de la cei mai buni experți în domeniu

Erin Schanen, un expert în grădinărit și amenajări exterioare din străinătate, a dezvăluit de câte ori trebuie să se taie, de fapt, gazonul din ogradă. Iată câteva ponturi de nota 10 direct de la cei mai buni experți în domeniu.

ADVERTISEMENT

Specialistul susține că peluza se tunde „ori de câte ori este nevoie”, mai ales atunci când temperaturile sunt ridicate și au ars destul de mult peluza verde. Așadar, iarba se taie constant pentru a fi la același nivel.

În momentul în care peluza este tunsă procesul de creștere încetinește, mașina de tuns putându-se strica când iarba este prea mare. În plus, mașina se curăță după fiecare utilizare, îndepărtându-se toate bucățile de iarbă sau de gazon.

ADVERTISEMENT

„Regula generală este să nu tai niciodată mai mult de o treime din înălțimea gazonului. Este mai bine pentru sănătatea gazonului să îl lași să crească între 3 și 5 centimetri, până la cel mult 10 centimetri.

Gazonul care este lăsat să crească mai mult susține dezvoltarea buruienilor, așadar cu cât vei lăsa gazonul să crească mai mult, cu atât vei avea în grădină mai multe buruieni.

ADVERTISEMENT

Sunt șanse mari ca iarba înaltă să înfunde mașina de tuns iarbă. Dacă vei tăia iarba dintr-odată încetinește și procesul de creștere, iar mașina se poate strica”, a declarat Erin Schanen pentru Tom’s Guide.

Peluza, îngrijită diferit în funcție de sezon

Specialiștii în domeniul amenajărilor exterioare mai spun că trebuie să ținem cont că îngrijirea peluzei diferă de la un anotimp la altul. De asemenea, irigarea are un rol major în dezvoltarea plantelor și a aspectului plăcut.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie trecută cu vederea nicio sesiune de irigare, conform schemei pe care o are fiecare persoană în parte. Se ține cont inclusiv de condițiile meteo atunci când vine vorba de gazon. O udare eficientă este când apa ajunge până la rădăcina firului de iarbă.

ADVERTISEMENT