Life

Care e cel mai bun îngrășământ natural de pus în grădina ta. Folosește-l și vei scăpa de insecte și buruieni

Cel mai bun îngrășământ natural pentru grădină. Dacă îl vei folosi, vei preveni apariția buruienilor și a gândacilor de tot felul.
16.06.2023 | 17:00
Care e cel mai bun ingrasamant natural de pus in gradina ta Folosestel si vei scapa de insecte si buruieni
Ce îngrășământ natural folosesc grădinarii. Sursa foto: Gardena
ADVERTISEMENT

Este sezonul în care în grădină se plantează sau se întrețin legume și fructe. Pentru o recoltă bogată, este clar nevoie de un îngrășământ foarte bun. Cei foarte iscusiți în domeniu apelează la metodele naturiste, care s-au dovedit a fi utile.

Îngrășământ natural pentru grădină. Care este cel mai bun pentru o recoltă bogată

Grădinarii cunosc o mulțime de secrete pentru ca solul din grădina lor să fie unul sănătos, pe care să nu apară nicio urmă de buruiană sau gândaci. Cei de Colorado au început deja să-și facă apariția și ”să se înfrupte” din primele frunze răsărite.

ADVERTISEMENT

Dacă nu ai posibilitate sau nu ai încredere în produsele din comerț, un îngrășământ natural pentru grădină este o opțiune ideală. Unii o consideră cea mai potrivită, fiindcă tu îi cunoști în totalitate conținutul, ca să te asiguri că te vei alimenta sănătos din ceea ce a dat roade.

Un îngrășământ natural care dă rezultate este cel din urzică. De-a lungul timpului, s-a constata că ajută la un sol fertil, dar atenție! Urzicile sunt bogate în fier, ceea nu aduce beneficii culturilor fragile, de exemplu, roșiile sau trandafirii.

ADVERTISEMENT

Cum prepari îngrășământ natural de urzică pentru grădină? Se toarnă la rădăcina plantelor

Cum prepari îngrășământul din urzică pentru grădina proprie? Este foarte simplu. Mai întâi, trebuie să faci rost de aceste plante. Ulterior, lasă-le să se usuce, iar 30 de grame de urzici se vor pune într-un vas cu apă fierbinte și se vor lăsa aici vreme de 20 de minute sau 60 de minute.

În cele de 20 de minute sau 60 de minute, urzicile vor trece prin procesul de infuzie, la fel ca în cazul ceaiului. Odată expirat timpul, lichidul se diluează cu apă și se toarnă chiar la rădăcina plantelor. Este foarte important ca îngrășământul să nu fie nici prea rece, nici prea cald.

ADVERTISEMENT

Poți prepara îngrășământul și altfel, dar presupune un timp mai mare. Ce trebuie să faci este să tai mărunt urzicile și apoi să le strivești. Odată îndeplinit acest pas, urzicile se pun în apă fierbinte, se acoperă și se vor lăsa așa vreme de trei săptămâni.

Mare atenție, în cele trei săptămâni, compoziția se amestecă și se ține ferită de razele soarelui. Nu vă sfiiți de mirosul neplăcut care se va crea, dar este important să aerisiți din când în când și să mai turnați apă la o temperatură constantă.

ADVERTISEMENT

O dată la două zile se amestecă în preparat, încât să se obțină un îngrășământ fertil pentru pământ. Amestecul va contribui la procesul de fermentare. Totodată, este bine să nu fie foarte plin vasul, fiindcă în cele trei săptămâni se va crea o spumă destul de groasă.

ADVERTISEMENT
Tags: