Life

Cât de des trebuie să oprești, de fapt, routerul WiFi. Prea puțini români știu secretul pentru un internet mai rapid

De câte ori este recomandat să oprești routerul WiFi. Pasul esențial pentru funcționarea optimă a internetului pe care mulți români îl omit.
26.04.2024 | 21:30
Cat de des trebuie sa opresti de fapt routerul WiFi Prea putini romani stiu secretul pentru un internet mai rapid
De câte ori este recomandat să oprești routerul WiFi. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Nimănui nu îi place să aștepte prea mult să se încarce o anumită pagină pe internet. De cele mai multe ori, viteza internetului depinde de routerul WiFi. Poziționarea sa corectă în casă este esențială, dar nu este suficientă pentru un internet de viteză. Un alt pas face diferența, dar, din păcate, nu multe persoane îl respectă.

De ce este recomandat să oprești routerul WiFi

Toată lumea preferă ca internetul să aibă viteză și să nu aștepte prea mult pentru a accesa anumite pagini. Însă, pentru ca acest aspect să fie posibil, este importantă punerea în aplicare a mai multor pași.

ADVERTISEMENT

Nu multă lume știe, dar routerul WiFi trebuie oprit, din când în când. Deși nu mulți pun în aplicare asta, oprirea routerului condiționează viteza internetului.

Experții recomandă oprirea și repornirea routerului în mod constant. Cel mai bine este ca acesta să fie oprit măcar o dată pe lună. În acest fel, internetul va funcționa mult mai bine și mai rapid.

ADVERTISEMENT

În România, foarte puține sunt persoanele care respectă acest pas. De cele mai multe ori, routerului WiFi merge fără întrerupere încă din prima zi în care este montat în locuință.

Oprirea routerului WiFi nu este similară cu resetarea sa

Operațiunea de oprire a routerului nu este similară cu cea de resetare. Pentru a te asigura că oprești corespunzător routerul WiFi, trebuie doar să îl scoți din priză.

ADVERTISEMENT

După ce l-ai scos din priză, trebuie să aștepți 15 secunde pentru a-l putea băga înapoi în priză. În cazul în care routerul tău are o anumită aplicație, repornirea lui s-ar putea efectua de acolo, fără să mai fie nevoie să îl scoți din priză.

Oprirea și repornirea routerului nu are impact doar asupra vitezei internetului. Dacă faci acest pas o dată pe lună, eviți ca dispozitivul să se supraîncălzească.

ADVERTISEMENT

Pentru a beneficia de internet de mare viteză, este necesar să cunoști punctele cheie din casă în care poate fi amplasat routerul WiFi. De foarte multe ori, acesta este ascuns în diverse colțuri ale locuinței pentru că este inestetic.

Routerul WiFi are nevoie de spațiu deschis pentru a putea emite semnal. Tocmai de aceea, nu este recomandată amplasarea sa printre cărți sau în cutiile special destinate să îl mascheze.

De asemenea, routerul WiFi nu ar trebui pus niciodată pe podea. În acest fel, el va emite mult mai greu semnalul și s-ar putea să nu ajungă la toate device-urile din casă.

ADVERTISEMENT
Tags: