Life

Ce haine trebuie spălate la 90 de grade. Mulți fac această greșeală și își strică îmbrăcămintea

Care sunt hainele care trebuie spălate la o temperatură de 90°. Este o greșeală pe care o face multă lume și își strică hainele!
03.02.2023 | 15:26
Ce haine trebuie spalate la 90 de grade Multi fac aceasta greseala si isi strica imbracamintea
Ce haine trebuie spălate la 90 de grade Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Ce haine trebuie spălate la programul de 90° de grade? Poate este unul dintre cele mai puțin folosite programe pentru că, de obicei, hainele trebuie spălate la temperaturi mai joase pentru că țesăturile lor pot fi afectate și, prin urmare, hainele pot fi stricate pentru totdeauna.

Ce haine trebuie spălate la 90 de grade

Totuși, există o categorie de haine ce trebuie spălate la această temperatură extrem de ridicată pentru că doar așa vor fi cu adevărat curate.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre țesăturile albe, de in sau din bumbac, iar toate hainele de acest tip, fie ele lenjerii sau obiecte vestimentare de purtat zilnic, trebuie spălate la acest program pentru că sunt rezistente la fierbere și nu vor păți nimic. Ba mai mult, abia atunci ele vor fi cu adevărat curate.

În rest, hainele trebuie spălate conform instrucțiunilor de pe etichete și cele mai multe dintre ele trebuie curățate la temperaturi mai joase pentru că fibrele din țesături sunt mai sensibile și se pot strica dacă le spălăm la o temperatură foarte ridicată.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un alt lucru foarte important este că unele haine trebuie spălate exclusiv cu apă rece fiind vorba despre hainele sensibile, care au acest lucru notat și pe etichetă.

La programul de 30° se folosește apă rece, pentru rufe puțin mudrare sau delicate.

Ce program trebuie ales pentru haine în funcție de material

La programul de 40° se pot spăla hainele din bumbac sau cele sintetice și în acest caz ele se vor curăța, dar fără să fie deteriorate.

ADVERTISEMENT

Temperatura de 40°c este cea mai comună, fiind potrivită pentru multe dintre țesături cum ar fi vâscoza, hainele sintetice, lâna sau chiar bumbacul.

Temperatura de 50° este potrivită pentru țesăturile din amestec de bumbac și poliester și, de asemenea, este foarte bună pentru îndepărtarea petelor aflate pe haine.

ADVERTISEMENT

La programul de 60° se pot spăla hainele în culori pale, care au mai fost spălate înainte. Apa folosită în cadrul acestui program este caldă și culorile hainelor pot fi protejate la această temperatură dar fără să fie distruse.

Un alt lucru foarte important de precizat este că cu cât temperatura folosită de mașină de spălat este mai mare cu atât ea consumă mai multă energie.

ADVERTISEMENT
Tags: