Life

Cât de sănătos e să bei ciocolată caldă. Mulți români o preferă iarna, dar nu știu asta

Cât de sănătos este să bei ciocolată caldă, băutură preferată de mulți români iarna. Detaliul important pe care e bine să-l știi.
07.12.2023 | 08:10
Cat de sanatos e sa bei ciocolata calda Multi romani o prefera iarna dar nu stiu asta
Cât de sănătos este să bei ciocolată caldă iarna. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Mulți români preferă să bea ciocolată caldă iarna, dar cât de sănătos este, de fapt, să consumi această băutură? Este consumată în sezonul rece, acasă, la cafenele sau la târgurile de sărbători.

Cât de sănătos este, de fapt, să bei ciocolată caldă. Băutura e consumată de mulți români iarna

Iarna, multe persoane preferă să savureze o cană de ciocolată caldă, aceasta fiind una dintre cele mai consumate băuturi în sezonul rece. Este prezentă mai ales la târgurile de Crăciun, acolo unde copiii, dar și adulții o consumă în număr mare.

ADVERTISEMENT

Deși este atât de apreciată, mulți nu știu că este și sănătoasă, atâta timp cât este consumată cu moderație. Totodată, contează și cât de naturală este băutura.

Această băutură ne poate face să ne simțim mai bine după ce o consumăm, dar e importantă și compoziția din ea. E bine să optezi pentru ciocolata care are puține ingrediente.

ADVERTISEMENT

Mai exact, medicii recomandă ca ciocolata caldă să conțină maximum 3 – 4 ingrediente. De asemenea, e important ca niciunul dintre acestea să nu conțină zahăr.

Potrivit specialiștilor, într-o cană de ciocolată caldă există mai mulți compuși care ajută creierul să elibereze endorfine. Hormonii contribuie la o stare de calm și relaxare. Altfel spus, această băutură ne face mai fericiți.

ADVERTISEMENT

“Ne ajută la memorie, la a avea nişte rezultate mai bune pe memorie şi pe un declin mai încet al memoriei”, a transmis medicul nutriționist dr. Oana Parliţeanu, potrivit Observator News.

Ce tip de ciocolată e bine să eviți

Totodată, este important și tipul de ciocolată pe care îl alegem. Cea mai bună variantă este ciocolata artizanală. Medicii ne îndeamnă să le evităm pe cele de la tonomat sau chiar ciocolata caldă la plic. Astfel de produse nu sunt deloc sănătoase.

ADVERTISEMENT

“Cred că ar trebui să fim puţin mai atenţi, puţin mai responsabili cu privire la tot ceea ce consumăm pentru că din păcate, de cele mai multe ori aceste produse pot să ne pună în pericol sănătatea.

Din păcate suntem pe primul loc la nivelul Uniunii Europene la destule boli care sunt pe zona aceasta, a accidentelor vasculare, atacul miocardic obezitatea infantilă”, a explicat Sorin Mierlea, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT