Life

Ce poți să pățești dacă bei cafea de la automatele plasate “pe stradă”. N-o să mai consumi niciodată după ce afli asta

Ce poți să pățești dacă bei cafea de la automatele de pe stradă. Cu siguranță nu o să mai ai poftă după ce afli ce ți se poate întâmpla!
30.10.2023 | 21:15
Ce poti sa patesti daca bei cafea de la automatele plasate pe strada No sa mai consumi niciodata dupa ce afli asta
Ce poți să pățești dacă bei cafea de la automatele de pe stradă. Foto e-automatecafea.ro
ADVERTISEMENT

Ce poți să pățești dacă bei cafea de la automatele de cafea de pe stradă. Mulți români iau băuturi de acolo și chiar și copiii primesc ciocolată caldă sau ceai de la asemenea aparate de pe stradă.

Ce poți să pățești dacă bei cafea de la automatele de pe stradă

Automatele de cafea sunt la tot pasul, dar acestea ar trebui evitate pe cât posibil. Pe lângă faptul că nu sunt racordate la apă potabilă, acestea pot ascunde și o serie de boli!

ADVERTISEMENT

Medicii chiar ne avertizează cu privire la ele. Decât să mergem să luăm o cafea de aici dimineața, mai bine ne trezim mai devreme și ne-o facem acasă. Sau putem să o cumpărăm efectiv de la un restaurant.

Automatele de pe stradă cu cafea, cappuccino și ciocolată caldă ne pot îmbolnăvi cu diferiți microb. Medicii spun că putem lua infecții de la E Coli la salmonella. Cei care au imunitatea scăzută pot face inclusiv septicemie, așa că trebuie să avem mare grijă.

ADVERTISEMENT

„Pot să dea o serie de infecţii bacteriene cu microbi de genul ecoli, salmonelozele sau enterobacterii.

Acestea pot să dea toxiinfecţii alimentare cu diaree, cu vomă, care poate să meargă până la forme severe de deshidratare, febră mare, dureri de cap.

ADVERTISEMENT

La persoanele cu imunitate scăzută poate să dea şi forme de septicemie care sunt foarte grave”, spune Valentina Boboc, medic de familie, conform Observator.

Câte astfel de automate sunt la noi în țară

Sunt 100.000 de astfel de aparate la noi în țară pe străzi. Autoritățile spun că pot fi reglementate doar cele din exterior. Astfel de automate de cafea există și în multe spații interioare, inclusiv instituții publice.

ADVERTISEMENT

„Avem nevoie şi de ajutorul consumatorilor, acolo unde aceştia observă nereguli sau lipsă de igienă, au posibilitatea să ne transmită prin intermediul unei aplicaţii pe care o găsesc pe pagina autorităţii noastre.

Acolo unde le depistăm în afara clădirilor, cu siguranţă sunt identificaţi operatorii economici şi sancţionaţi corespunzător”, a spus Horia Constantinescu, preşedinte ANPC.

ADVERTISEMENT