Life

Cele mai tari târguri de Crăciun din Europa. Un oraș din România a intrat direct în top

Cele mai tari târguri de Crăciun din Europa. Orașul din România care a ajuns direct în top. Unde poți merge să te bucuri de atmosfera sărbătorilor.
30.11.2023 | 19:30
Cele mai tari targuri de Craciun din Europa Un oras din Romania a intrat direct in top
Cele mai tari târguri de Crăciun din Europa. Sursa foto: Hepta, Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care sunt cele mai tari târguri de Crăciun din Europa. Printre acestea se numără și un oraș din România, care a fost în top și în 2022. Turiștii care pleacă în străinătate au de unde alege.

Cele mai tari târguri de Crăciun din Europa. În top se află și un oraș din România

În această perioadă, cele mai multe orașe din Europa s-au pregătit pentru sărbătorile de iarnă, iar turiștii pot vizita târgurile de Crăciun unde pot face fotografii superbe și pot gusta preparate tradiționale.

ADVERTISEMENT

În topul celor mai frumoase târguri de Crăciun intră și un oraș din România, care a fost pe listă și anul trecut. Târgurile din țări precum Germania, Danemarca, Austria sau Franța se află pe listă.

Bratislava, Slovacia

Târgul de Crăciun din capitala Slovaciei poate fi regăsit în cele trei piețe din centrul orașului. În cea principală, turiștii se pot bucura de cumpărături, iar în Piața Hviezdoslavovo pot merge la patinoar.

ADVERTISEMENT

Din vârful Castelullui Bratislava, vizitatorii pot privi peisaje de vis. Printre preparatele culinare pe care turiștii le pot achiziționa de la târguri se numără cârnații la grătar sau clătitele cu cartofi prăjiți, la colibele din lemn specifice. În plus, există și posibilitatea de a cumpăra preparatele specifice țării.

Budapesta, Ungaria

Cei care merg în perioada următoare în capitala Ungariei se pot bucura de Târgurile de Crăciun din cele două piețe ale orașului. În Piața Vörösmarty și aproape de Bazilica Sfântul Ștefan, turiștii pot achiziționa produse artizanale, dar și mâncăruri tradiționale.

ADVERTISEMENT

Vizitatorii pot cumpăra vin fiert, ciocolată caldă, ceai, langoș, precum și alte preparate de sărbători. Cu toate acestea, dacă ajungi la Budapesta, trebuie să știi că prețurile sunt destul de mari.

De exemplu, un langoș cu usturoi costă 2.500 de forinți, adică 33 de lei, iar unul cu brânză și smântână 3.000 de forinți (40 de lei). Prețurile sunt mult mai mari decât anul trecut. Prețul pentru o farfurie de gulaș este de 4.500 de forinți, adică aproape 60 de lei. Porția de varză umplută a ajuns să coste 7.000 de forinți, adică în jur de 92 de lei, notează adevarul.ro.

ADVERTISEMENT

Copenhaga, Danemarca

Târgul de Crăciun din Copenhaga a fost deschis în interiorul parcului tematic Tivolli Gardens, iar turiștii se pot bucura de preparate tradiționale, cum ar fi sandvișuri cu friptură de porc, budincă de orez, turtă dulce și clătite daneze.

Vizitatorii pot achiziționa produse tricotate, obiectele artizanale și articole din piele. În plus, parcul în care este găzduit târgul oferă diverse posibilități de a petrece timpul.

Craiova, România

Anul trecut, Târgul de Crăciun din Craiova s-a numărat printre cele mai frumoase din Europa și se pare că își păstrează statutul și în acest an. Are patru piețe publice tematice, și anume Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare.

Standurile cu produse alimentare și de artizanat și căsuțele de Crăciun decorate de sărbători reprezintă unele dintre atracțiile târgului din 2023. În piața Mihai Viteazul, vizitatorii vor regăsi un decor inspirat din basmul Regina Zăpezii, dar și un castel și un patinoar, arată 10best.usatoday.com.

Târgurile din Germania, Franța și Austria, printre cele mai apreciate de turiști

Târgul de Crăciun din Dresda, Germania, se numără printre cele mai frumoase din Europa. Piața Dresdner Striezelmarkt există de aproximativ 600 de ani, iar vizitatorii vor fi surprinși de cântecele și tarabele decorate de sărbători. Printre preparatele tradiționale pe care le poți achiziționa se numără stollen (pâine germană de Crăciun) și pflaumentoffel, o figurină realizată din prune uscate.

Mai multe târguri de Crăciun sunt găzduite de Praga (Republica Cehă), dar cele mai cunoscute sunt cele din Old Town Square și din Piața Wenceslas, apropiate una de cealaltă.

Printre atracțiile de aici se numără colibele din lemn decorate de Crăciun, de unde vizitatorii pot cumpăra obiecte artizanale și ornamente, dar și preparate culinare. Poți bea o cană de grog, adică un amestec din rom, apă, lămâie și zahăr.

Dacă ajungi în Austria, atunci nu trebuie să ratezi Târgul de Crăciun din Salzburg, unde poți asculta muzică live și savura produse tradiționale de Crăciun. Dintre acestea amintim castane sau migdale prăjite și mere coapte.

De asemenea, și Târgul de Crăciun din Viena reprezintă o atracție pentru turiștii care ajung aici în preajma sărbătorilor. Wiener Christkindlmarkt din Rathausplatz este principala atracție de sărbători, care nu îi dezamăgește pe turiști.

Orașul Strasbourg din Franța, denumit “Capitala Crăciunului”, este printre cele mai vizitate în această perioadă și e impresionant datorită numeroaselor tarabe întinse pe străzile vechi din oraș.

Christkindelsmärikat din Place Broglie este cea mai veche dintre piețe, fondată în 1570, și nu trebuie ratată dacă ajungi aici. Nu uita să încerci turta dulce tradițională alsaciană, bagheta flambată, bretzel (covrig) și cârnați.

Alte târguri de Crăciun fascinante din Europa

În afară ce celebrele târguri din Austria, Germania sau Franța, cei care vor să meargă într-un city break de sărbători pot opta și pentru alte destinații europene. Iată, în rândurile următoare, câteva locații de vis pentru sărbători:

Vilnius, Lituania

Capitala Lituaniei găzduiește Târgul de Crăciun în Piața Catedralei, unde vizitatorii pot încerca unele dintre cele mai bune mâncăruri tradiționale. Printre acestea se numără dulciurile specifice țării, precum fursecuri sau biscuiți cu mac.

Fosta închisoare Lukiškės a fost complet reamenajată pentru a găzdui atracțiile din cadrul acestui târg. Turiștii vor avea parte de concerte live, Dj, patinoar și chiar saună. În piață nu este un brad tradițional de Crăciun, ci o instalație festivă. Aceasta a fost realizată din ramuri de molid sustenabile, ghirlande, structuri metalice și alte materiale. Ceremonia de aprindere are loc la 1 decembrie.

Zagreb, Croația

În decembrie, mai mult de 25 de piețe sunt decorate de sărbători. Tarabele sunt ornate în mod festiv, iar vizitatorii pot găsi dulciuri, precum și obiecte inedite de artizanat. Printre felurile de mâncare care se pot achiziționa de aici se numără sarma, asemănătoare cu sarmalele de la noi, și cârnați de porc (kobasice).

Basel, Elveția

Orașul elvețian este unul dintre cele mai vizitate în perioada sărbătorilor datorită modului în care este decorat de Crăciun. Târgul din Basel este cel mai mare din zonă și are peste 150 de tarabe, unde se vând decorațiuni și condimente.

Există și activități pentru familii, cum ar fi pădurea de basm de Crăciun din Munsterplatz. Copiii pot decora turta de ghimbir și lumânările, pot merge la atelierul de stel, dar și trenulețul festiv. Din turnul St. Martin se poate vedea un peisaj inedit cu luminile din frumosul oraș din Elveția.

Bruxelles, Belgia

Cei care vor să se bucure de o experiență minunată de sărbători pot vizita capitala Belgiei, acolo unde Târgul de Crăciun este pregătit cu produse specifice și obiecte decorative.

Târgul se întinde pe Bourse, Place de la Monnaie, Grand Place, Place Sainte Catherine și Marche aux Poissons, potrivit edition.cnn.com. Este un adevărat spectacol de lumini, care seamănă mult cu un festival, iar turiștii se pot bucura de patinoar și de preparatele delicioase din cadrul târgului.

În perioada sărbătorilor, turiștii mai pot vizita târgurile de Crăciun din capitalele țărilor nordice. Cele din Tallinn (Estonia), Stockholm (Suedia) sau Helsinki (Finlanda) nu vor dezamăgi turiștii atunci când vine vorba despre tradiție și activități specifice de sărbători.

De asemenea, și turiștii care merg la Londra (Marea Britanie), Barcelona (Spania), Cracovia (Polonia) sau în Berlin, capitala Germaniei, pot vizita târgurile de sărbători.

ADVERTISEMENT
Tags: