Sport

Cât îl costă pe un român să meargă la meciul de deschidere al României la Euro 2024! 

România va juca la Munchen meciul de deschidere de la Euro 2024. FANATIK a făcut calculele şi vă prezintă cât îl costă pe un român să asiste din tribune la confruntarea inaugurală de la Euro 2024.
03.12.2023 | 13:00
Cat il costa pe un roman sa mearga la meciul de deschidere al Romaniei la Euro 2024
Cât îl costă pe un român să meargă la meciul de deschidere al României. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România a fost repartizată în grupa E la tragerea la sorţi de la Euro 2024. “Tricolorii” vor juca împotriva Belgiei, Slovaciei şi câştigătoarei din play-off-ul B (Bosnia-Herţegovina, Islanda, Israel sau Ucraina).

Cât îl costă pe un român să meargă la meciul de deschidere al României la Euro 2024!

Primul meci al României se va disputa pe 17 iunie pe Allianz Arena din Munchen, de la ora 16:00 cu învingătoarea din play-off-ul B. Fanii români vor veni în număr mare la meciuri, iar FANATIK a calculat cât de mult îl costă pe un român să asiste la meciul de deschidere.

ADVERTISEMENT

Pentru românii care vor să meargă la Munchen cu avionul, pe data de 16 iunie, cu o zi înainte de meci şi să se întoarcă pe 18 iunie, la o zi după meci, în acest moment, preţurile sunt între 254 de euro (cu o escală) şi 391 de euro (direct).

Bilete de avion
Bilete de avion

Există şi varianta unui zbor low cost cu Wizz Air, dar zborul este pe data de 15 iunie (adică o noapte de cazare în plus) şi întoarcerea la Bucureşti este pe 18 iunie, dar preţul total se apropie de 400 de euro, adică preţul de la Lufthansa.

ADVERTISEMENT
Wizz Air
Preţurile la Wizz Air

Varianta plecării cu maşina, avantajoasă pentru grupuri!

Există şi varianta plecării cu maşina din ţară. Este un drum de 15 ore de la Bucureşti la Munchen, iar din oraşe precum Timişoara sau Cluj-Napoca drumul este mai scurt cu câteva ore.

Costul pentru carburant este de aproximativ 850 de lei, adică un total de 1700 de lei (340 de euro), dus-întors. Aici se adaugă taxele de drum plus o noapte de cazare, pentru că un drum de 15 ore e greu de făcut fără odihnă.

ADVERTISEMENT

Astfel, costul pentru carburant (340 de euro), taxe de drum (23 de euro) şi două nopţi de cazare, dus-întors (200 de euro). Preţul total este de 563 de euro. Este o variantă foarte bună pentru cei care merg în grup de 5, pentru că se împart costurile.

Cazări piperate la Munchen încă de acum: 100 de euro pe noapte!

Ajunşi la Munchen, fanii au nevoie de o cazare. Iar încă de acum, preţurile pentru camerele private sunt destul de piperate pentru datele de 16, 17 şi 18 iunie. Cele mai ieftine variante de cazare pentru o cameră privată este 100 de euro pe noapte.

ADVERTISEMENT

Pentru două nopţi de cazare, românii vor avea de scos din buzunar 200 de euro. Dacă vor veni cu maşina, românii îşi pot programa să ajungă în ziua meciului şi astfel vor economisi o noapte de cazare.

Camere
Camere

Biletele costă între 30 şi 400 de euro!

Pentru meciul de deschidere al României, fanii trebuie să îşi ia bilete. Acestea sunt disponibile pe portalul UEFA. Pentru meciul de deschidere, preţurile sunt între 30 şi 400 de euro.

Preţurile pentru meciul de deschidere a României
Preţurile pentru meciul de deschidere a României

Tuturor acestor costuri (deplasare, cazare, bilet la meci) se adaugă cheltuielile de acolo pe masă, băuturi, suveniruri şi altele, de la 50 de euro în sus pe zi de persoană.

Cât îl costă pe un român să meargă la meciul de deschidere (varianta avion): 

  • Bilet avion (254 de euro cel mai ieftin)
  • 2 nopţi de cazare la Munchen (200 de euro)
  • Bilet la meci (30 de euro)
  • Cheltuieli la Munchen (100 de euro)
    TOTAL: 584 de euro de persoană (minimum) 

Cât îl costă pe un român să meargă la meciul de deschidere (varianta maşina): 

  • Carburant şi taxe de drum (363 de euro)
  • 3 nopţi de cazare (300 de euro)
  • Bilet la meci (30 de euro)
  • Cheltuieli la Munchen (100 de euro)
    TOTAL: 783 de euro (cheltuielile cu carburantul şi cazarea se pot împărţi)
ADVERTISEMENT